MENIU CAUTĂ

VIDEO| Gafă amuzantă la un dineu oficial. Șeful diplomației britanice încurcă naționalitatea soției sale

Distribuie

Gafă amuzantă la un dineu oficial britanic-chinez. Jeremy Hunt, șeful diplomației britanice, a încurcat naționalitatea soției sale spunând că este japoneză în loc de chineză, scrie The Guardian.

Secretarul britanic de externe se referă la soția sa chineză ca fiind japoneză în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Beijing.

Jeremy Hunt, noul șef al diplomației Marii Britanii, și-a făcut debutul într-o manieră ciudată în timpul vizitei oficiale în China. El a încercat să intre în grațiile gazdelor sale, menționând faptul că soția sa este chineză, dar a spus în mod accidental că este ”japoneză”.

China și Japonia au fost rivali tradiționali de secole și, deși relațiile lor s-au îmbunătățit într-o oarecare măsură recent, ele rămân sensibile din cauza unor probleme cum ar fi ocuparea sângeroasă a unor părți din China în anii 1930 și 40.

„Soția mea este japoneză – soția mea este chinez. Aceasta este o greșeală teribilă de făcut „, a declarat el omologului său, ministrul chinez de externe Wang Yi.

Hunt, care a fost la prima sa vizită oficială în China de la preluarea lui Boris Johnson, a recunoscut rapid eroarea „teribilă”.

„Soția mea este chinez, iar copiii mei sunt chinezi și așa avem bunicii chinezi care trăiesc în Xian și legături puternice de familie în China”, a adăugat el, referindu-se la orașul antic Xian din nordul Chinei.

Hunt este căsătorit cu Lucia Guo, cu care are trei copii.


Citește și: Șoferul mașinii cu număr anti-PSD a rămas fără permis de conducere și plăcuțe. Ambasada Suediei anunțase că plăcuţele sunt legale şi în România


 

Citește mai multe despre China, Japonia și ministrul de Externe pe Libertatea.

Comentarii