UPDATE 22 aprilie. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a oferit detalii despre situația colonelului Constantin Florea. ”Ofițerul la care faceți referire nu a fost suspendat din funcție, ci a fost pus la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Actul administrativ individual de punere la dispoziție a intrat în vigoare la 14.04.2020”, se arată într-un comunicat remis de IGSU pentru Libertatea.
”Florea a fost demis din funcție. Cei care au venit în control i-au sigilat deja biroul și i-au luat legitimația de serviciu”, au povestit surse din ISU Dolj pentru Libertatea.
Potrivit Ziarul de Craiova, colonelul, care este și șeful Comitetului pentru Situații de Urgență, a fost suspendat din funcție, după ce, în urma unor controale, s-a constatat că acestuia i-a expirat autoritația care conferă acces la informațiile secrete de stat. Potrivit sursei citate, biroul inspectorului-șef ar fi fost închis și sigilat.
Pe de altă parte, plutonierul adjunct Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt ISU Dolj, spune că ”domnul inspector-șef se află de două zile în concediu de odihnă. Nu avem nici o problemă în desfășurarea activității”.
„Suntem în situație de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, iar șeful ISU și șeful Comitetului Local pentru Situații de Urgență e în concediu de odihnă aferent anului trecut, era nevoit să îl ia până la finalul lunii aprilie”, susține purtătorul de cuvânt.
Libertatea l-a contactat pe Constantin Florea, dar colonelul nu a răspuns apelurilor noastre.
Libertatea a expus în decembrie situația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltenia” Dolj, unde organigrama a devenit un arbore genealogic.
După articolul din Libertatea, generalul Dan-Paul Iamandi, șeful IGSU, a dispus un control, iar ancheta a confirmat dezvăluirile ziarului: în cadrul ISU Dolj ”sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele” .
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro