În urma deciziei Curţii de Apel Ploieşti, care este definitivă, Asesoft nu intră înfaliment, iar dosarul deschis în anul 2014 prin care se cerea falimentul firmei va fi rejudecat la Tribunalul Prahova.
În acest dosar, pe lista creditorilor s-au înscris peste 80 de firme și autoritățile care au de recuperat diverse sume de bani de la compania despre care procurorii DNA susțin că ar fi controlată de Sebastian Ghiță. Printre acestea, se numără autorități din domeniul finanțelor publice, precum ANAF sau direcțiile de taxe locale de la două sectoare ale Capitalei, firme de leasing, bănci, furnizori de servicii de telefonie, energetice sau de altă natură, dar și autorități locale din județul Prahova, precum cele din Sinaia, Băicoi sau Ariceştii Rahtivani.
Procurorii DNA Ploieşti au cerut instanţei de judecată interdicția de dizolvare sau lichidare a firmelor Asesoft International și Teamnet International, despre care procurorii DNA susțin că sunt controlate de fugarul Sebastian Ghiță, urmărit penal în mai multe dosare de corupție.
Citește și: EXCLUSIV/Florin Buliga vrea, din spatele gratiilor, să reintre în afaceri cu medicamente. Criminalul de la Brașov a fost refuzat de vechii parteneri
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro