„Achiziţionarea cărnii, inclusiv a cărnii de miel, şi a produselor din carne se va face numai din locuri special amenajate, dotate şi autorizate (măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe) şi trebuie să aibă ştampila de control sanitar-veterinar. Numai în aceste condiţii există garanţia unui produs sigur, ce nu vă va afecta sănătatea“, a scris Paul Anghel, duminică, 10 aprilie, pe pagina sa de socializare.
„Evitaţi cumpărarea de carne de la persoane şi din locuri neautorizate, din portbagajele maşinilor chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic, comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea”, a adăugat el.
Conform acestuia, carnea cumpărată trebuie să aibă la suprafaţă o peliculă uscată, de culoare roz până la roşie, să fie fermă şi elastică, iar mirosul trebuie să fie specific unui produs proaspăt.
„Atenţie şi la preţ! Verificaţi concordanţa dintre preţurile afişate la raft şi cele marcate pe bonurile de casă”, a precizat Anghel în postarea sa.
Referitor la ouăle de Paște, reprezentantul ANPC a sfătuit consumatorii să evite cumpărarea de ouă de pe marginea drumului, chiar dacă preţul este mai mic. „Achiziţionarea ouălor se va face numai din locuri special amenajate, autorizate”, a spus el.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro