„Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort”, au transmis reprezentanții Asociației.
Primul copil mutat a fost Andreea, în vârstă de doi ani şi jumătate, iar al doilea a fost Darius, în vârstă de trei luni şi jumătate. Andreea fusese internată până acum câteva zile în vechea secţie de neurochirurgie a Spitalului Marie Curie, „o secţie cât un apartament cu două camere”, scrie în comunicatul citat de Agerpres.
„În vechea secţie de neurochirurgie aveau 30 de cm între pat şi perete ca să se ridice. Aici, când îi văd alergând pe holuri, mi se pare incredibil. Parcă nu mai lucrăm într-un spital, ci într-o grădiniţă. E foarte important şi pentru copii şi pentru părinţi să nu mai fie constrânşi de spaţiu”, a spus Mihaela Negrescu, asistentă şefă Neurochirurgie.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6Secţiile care s-au mutat în noul spital ce beneficiază de echipamente de ultimă generaţie sunt: oncologia, hemato-oncologia, neurochirurgia, chirurgia, ATI, blocul operator şi imagistica.
„Este o victorie care dă sens fiecărui gest, fiecărei lupte, fiecărei secunde de muncă şi fiecărui leu donat de oameni. Este victoria vieţii, a speranţei, a solidarităţii şi a profesionalismului în faţa bolii şi a sistemului. De acum, şansele copiilor de a se însănătoşi vor creşte, iar impactul emoţional al bolii va fi mai scăzut”, a declarat Oana Gheorghiu, vicepreşedinta „Dăruieşte Viaţă”.
Suma cheltuită pentru spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” s-a ridicat la 53 de milioane de euro, fonduri strânse exclusiv din donaţii de la persoane fizice şi din sponsorizări.
Iniţial gândit ca o clinică de trei etaje, proiectul s-a transformat într-un spital cu o suprafaţă de 12.000 mp, nouă niveluri şi peste 140 de paturi. În iunie 2018 a fost turnată fundaţia spitalului, iar în noiembrie 2023 au fost finalizate prima clădire, centrala termică şi o staţie de ozonare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Miusca • 17.04.2024, 09:08
Felicitări. Dar ar trebui ca si medicii sa facă operații și tratamente gratuit, nu contra cost. Asa ar fi o realizare și mai mare.
Lucian1981 • 16.04.2024, 16:20
Într adevăr o minune realizată într o lume paralizată de lăcomie și egoism, acolo unde acești copii bolnavi vor avea o șansă în plus la viață, în prezența unor medici cu suflet mare. Felicitări acestor două doamne care au strâns aceste fonduri uriașe de la donatori și s au luptat cu birocrația românească coroborat si cu toate interesele politice ale unora care pun doar bețe în roate.
iugavirgil • 16.04.2024, 15:56
acest spital singurul lucru f bun si profesional realizat de oameni adevarati pentru copii bolnavi si nu de politrucii din ministerul sanatatii