Incendii uriașe pe Vezuviu. Napoli este în alertă

11 iulie 2017 18:56

Orașul italian Napoli este în alertă după ce muntele Vezuviu este acoperit de fum. Din fericire, vulcanul adormit nu a erupt, ci este vorba de incendii de vegetație, scrie The Local.

Mai multe familii care locuiesc pe Vezuvius sau în Herculaneum au fost evacuate în ultimele zile după izbucnirea incendiilor. De asemenea, turiștilor aflați zilele acestea în zonă le-a fost recomandat să fie foarte atenți și unii au fost întorși din drum. Turiștii aflați în Parcul Național Vesuvius au fost îndrumați să aleagă drumurile de pe versantul sud-vestic, care nu este afectat de incendiu.


Citește și: GALERIE FOTO| Viața după ISIS. Reconstrucția Mosulului va costa un miliard de dolari


Incendii uriașe pe Vezuviu. Napoli este în alertă

Totuși, deocamdată flăcările sunt foarte sus pe munte și evacuările au fost punctuale, dar, dacă focul se vor apropia periculos de zonele locuite, este posibil ca autorităţile să treacă şi la evacuări masive. Pânăî în prezent pompierii au evacuat mai multe hoteluri și restaurante, precum și 30 de case, dintre care una  a fost distrusă de flăcări.

Cinci echipe de pompieri alături de muncitori și elicoptere de la Agenția de Protecție Civilă și de poliția forestieră se lupă cu focul care a izbucnit săptămâna trecută joi dimineață. Operațiunea a fost îngreunată de vânturile puternice din zonă, însă drumurile care duceau la vulcan au fost redeschise.


Citește și: Un nou scandal monstru din cauza lui Cristian Pomohaci. Ce s-a mai aflat despre preotul acuzat de corupere de minori


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro