EXCLUSIV / Afacerile dispărutului Codruț Marta. Proprietar pe o parte din terenul de sub blocul VIP-urilor

05 octombrie 2016 23:30 De:

Dispariția lui Codruț Marta. Fostul șef de cabinet al lui Sorin Bejner, Codruț Marta, este căutat de anchetatori de patru ani. Cu doi ani înainte de dispariție, acesta a devenit proprietar pe un lot de teren pe care s-a construit un bloc al vedetelor.

Pe data de 28 octombrie 2010, Codruț Marta, fugarul numărul unu al țării, achiziționa un lot de aproape 20 de mp contra unei sume de 2.416 euro. Terenul este situat în zona de Nord a Capitalei, în sectorul 1, pe Șoseaua Gheorghe-Ionescu Șișesti. Deși suprafața de teren nu este mare, prin această afacere, Marta devenea asociat în proiectul de ridicare a unui imobil de locuințe de lux cu o suprafață totală de 3.300 mp.

Terenul fusese cumpărat în 2007 de Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan – fostul soț al Mihaelei Rădulescu, cu suma de 342.000 de euro. De aici, ar rezulta că procentul de 4% din proprietatea care a ajuns la Marta pentru suma 2.416 euro ar fi fost cumpărat, cu trei ani înainte, cu suma de peste 13.000 de euro. Până să ajungă la Marta, terenul a trecut și pe la alți apropiați ai lui Elan Schwartzenberg.

codrut-martaDispărutul Marta este asociat în această afacere imobiliară cu politicieni, trei baroni locali mai exact. Este vorba de Radu Mazăre (fost primar al Constanței), Nicușor Constantinescu (fost președinte Consiliul Județean Constanța) și Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprișan (președintele Consiliul Județean Vrancea).

Elan a plecat din țară dupa dispariția lui Codruț Marta

De altfel, fostul soț al Mihaelei Rădulescu a și fugit din țară după ce a fost audiat de Parchetul General în dosarul dispariției lui Codruț Marta.

Reamintim că Marta este dat în urmărire internațională, după ce a fost declarat dispărut în martie 2012, în momentul când era cercetat într-un dosar de evaziune fiscală cu carburanți în valoare de 56 de milioane de euro, caz instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA). În acest caz, Sorin Blejnar, fostul șef între 2009-2012 al Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost condamant pe fond la cinci ani de închisoare. Codruț Marta a fost șeful de cabinet al lui Blejnar.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro