Mergi direct la conținut »
"Student pe Net", rețeaua românească de socializare creată într-o cameră de cămin, cu bani de buzunar
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > "Student pe Net", rețeaua românească de socializare creată într-o cameră de cămin, cu bani de buzunar

„Student pe Net”, rețeaua românească de socializare creată într-o cameră de cămin, cu bani de buzunar

Ideea portalului Student pe Net a început, în urmă cu zece ani, într-o cameră de cămin din campusul din Constanța și s-a extins rapid în alte orașe din țară. A devenit o rețea socială unică, 100% românească, având zilnic mii de utilizatori.

De Dragoș Tănase,

Ultimele statistici din Google Analytics, alături de planurile de dezvoltare pe 2019, prevăd aproape 2 milioane de utilizatori până la finele anului, pentru ceea ce unii au numit „Facebook de România”.

„Nu este deloc ușor să dezvolți un site de mărimea aceasta, fără capital! Eu am început în 2009, cu banii mei de zi cu zi. Având părinții la țară, aveam noroc că mai primeam pachet de acasă.  În general, în România, investițiile în astfel de proiecte online sunt foarte rare și trebuie să faci totul din buzunarul tău! Am avut, însă, răbdare și am trecut peste multe piedici ca să mențin acest site. În timp ce eu construiam platforma, vedeam cum prietenii mei plecau rând pe rând în străinătate în căutarea unor venituri decente.  Eu am continuat… Nopți nedormite și foarte multe linii de cod m-au ajutat să progresez cu Student pe net.  Totul a mers din aproape în aproape, am văzut cum site-ul crește organic și recent, la cererea comunității, am introdus ideea de ghid urban online pentru studenți”, a declarat Leescu Ionuț, creatorul acestui site.

studentpenet1

Studentpenet.ro, care a avut un parcurs interesant în comparație cu alte pagini web de același profil, este activ în cele mai importante zone universitare din țara precum București, Cluj, Iași, Timișoara, Constanța, Craiova, Brașov și Galați. Având mii de postări, grupate pe circa 50 de categorii distincte, site-ul este o resursă unică pentru universitarii din România.

O nouă funcționalitate dezvoltată pentru site este listarea locațiilor din cele mai mari campusuri universitare românești. Astfel, studenții pot găsi pe site sute de locații apropiate lor, pot vedea poze cu acestea, pot face rezervări online, le pot trimite mesaje în mod direct, și cel mai important, vor putea cîți păreri reale, lăsate de alți studenți ce au fost acolo.

Restaurante, baruri, pizzerii, fast-fooduri, cluburi și mall-uri sunt postate pe site și fiecare au profile detaliate.  În plus, platforma îți poate oferi sugestii cu cele mai bune locuri de ieșit aflate în apropierea ta.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

 „Suntem încântați de noua funcție, iar feedbackul primit de la utilizatori a fost grozav. La momentul actual, pe site sunt listate peste 2.000 de locații din cele mai importante campusuri universitare. A fost o operațiune migăloasă, însă acum pentru fiecare oraș avem postate restaurante, baruri, cluburi și alte locații căutate de studenți. Aceștia nu doar descoperă locurile interesante din campusul lor, ci în egală măsură lasă recenzii, pot adauga locuri noi ajutând alți studenți să fie mai bine informați și să decidă unde pot ieși la o cafea, pot lua cină sau pot savura un fast-food de calitate”, a precizat Silvia, project manager „Student pe Net”.

studentpenet2

Platforma a beneficiat de îmbunătățiri continue și în concordanță, an de an, iar numărul utilizatorilor crește în fiecare an. În 2018, pragul de un million a fost depășit cu mult, iar pentru 2019 se anunța și mai mulți utilizatori dornici să acceseze site-ul românesc de socializare.

Lucrurile iau amploare și pagina web își crește zilnic numărul de utilizatori. Deși, momentan, o echipă foarte mică de entuziaști administrează acest proiect, în viitor se dorește o extindere considerabilă atât a echipei, cât și a site-ului.

Echipa lucrează la foc continuu pentru a îmbunătăți site-ul și pentru a oferi utilizatorului o experiență cât mai simplă și mai intuitivă. O nouă funcție aproape implementată de către creatorul siteului, este posibilitatea că managerii de localuri să poată adaugă anunțuri cu joburi vacante, iar studenții să aplice cu ușurință la aceste posturi.

Alți doi studenți din țara noastră au gândit o altă afacere inedită: vând magneți-antistres! Jucării pentru oameni mari și o idee de cadou „made in Romania”. (VIDEO)

FOTO principal – Adevarul.ro


Citește și… 120 de condamnați în Anglia, niciunul în România! Același procuror DIICOT care nu i-a cercetat pe colonelul SRI Predoiu, fratele șefului SIE, și pe ceilalți ofițeri din dosarul de trafic de minore „Shanghai” a ratat toți inculpații în „Academia de Trafic de Minori Țăndărei”!


 

Close
Închide
  Close