Povestea tabloului de Tițian care o reprezintă pe Sfânta Margareta este una de-a dreptul spectaculoasă. Lucrarea i-a aparținut regelui Carol I, dar, după ce monarhul a fost executat în 1649, lucrarea a ajuns în posesia instalatorului care a efectuat lucrări la palatul regal ca plată pentru serviciile executate.
După execuția regelui, Parlamentul a decis ca bunurile acestuia, inclusiv lucrări de artă semnate de Leonardo Da Vinci, Raphaelo sau Correggio, să le fie date celor către care monarhul avea datorii.
John Embry, instalatorul regelui Carol I avea de primit de la acseta 903 lire sterline în contul lucrărilor efectuate. Prim urmare a plecat cu 23 de lucrări de artă, printre care și tabloul Sfânta Margareta semnat de Tițian și care a fost evaluat la acea oră la 100 de lire sterline, de trei ori mai scump decât Salvator Mundi a lui Leonardo da Vinci, cel mai scump tablou din lume, care s-a vândut anul trecut cu 450 milioane de dolari.
Tichetul lui Tițian, cu o înălțime de 2 metri, o prezintă pe legendara martiră virgină Sf Margareta în timp ce trece peste Sata, prezentat sub forma unui dragon negru. Pictată în anii 1550, este una dintre cele două versiuni ale subiectului Sf Margareta, semnate de Tițian. Celălalt tablou se află în Muzeul Prado, din Madrid.
Tabloul va fi scos la licitație pe 1 februarie și se așteaptă să fie vândut cu 2 milioane de lire sterline.
Citește și: Gest impresionant făcut de un polițist pentru un bărbat fără adăpost care își dorea să facă un duș