Mergi direct la conținut »
Toate zborurile către și dinspre Belgia vor fi suspendate începând cu marți seara din cauza grevei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Toate zborurile către și dinspre Belgia vor fi suspendate începând cu marți seara din cauza grevei

Toate zborurile către și dinspre Belgia vor fi suspendate începând cu marți seara din cauza grevei

Pentru prima oară în douăzeci de ani, niciun avion nu va decola de pe Aeroportul Brussels South Charleroi. Se întâmplă miercuri, pe 13 februarie, din cauza unei greve de control al traficului aerian care va paraliza toate zborurile către și dinspre Belgia timp de 24 de ore. 

Spațiul aerian sub o altitudine de 7.500 de metri va fi închis timp de 24 de ore, începând de marți seara, ora 23:00 (ora României), potrivit Skeyes, furnizorul belgian de servicii de navigație aeriană, potrivit straitstimes.com.

Compania Skeyes a luat decizia de suspendare a tuturor curselor pentru că nu este cunoscut numărul de angajați care vor participa la grevă, ceea ce înseamnă că nu este clar dacă posturile critice vor fi ocupate sau lăsate fără operatori.

„Managementul își asumă responsabilitatea de a garanta siguranța traficului aerian. Având în vedere marile incertitudini cu privire la ocuparea unor posturi cruciale în serviciile operaționale, această garanție nu poate fi acordată decât prin faptul că nu putem permite traficul aerian „, a transmis agenția.

Aeroportul Charleroi, al doilea ca mărime din Belgia și centru de zbor al companiei low-cost Ryanair și-au anunțat deja închiderea. Compania Belgianul Brussels Airlines și-a anulat toate cele 222 de zboruri.

Operatorul german TUI fly va opera zborurile belgiene regulate de pe cele mai apropiate aeroporturi franceze și olandeze.

FOTO EPA


USA Today: Trump l-a propus ambasador în România pe un membru al clubului său de golf de la Mar-a Lago


 

Close
Închide
  Close