De Andrei Crăițoiu,

Potrivit unui document intern TVR, suma stipulată a fost de 69.000 de euro.

Ziarul a intrat în posesia documentului respectiv, realizat de oficialii TVR și care conține detalii despre modul în care postul public condus de Doina Gradea e gata să organizeze Selecția Națională a concursului Eurovision din acest an.

Defalcarea bugetului de 69.000 de euro

Contract cu valoare financiară zero, spune TVR

Întregul document are 15 pagini și detaliază organizarea Selecției Naționale, dar și participarea României la concursul final care va avea loc la Rotterdam, în Olanda.

Documentul intern „secret” la care face referire articolul nu este deloc unul „secret”, ci un document intern, transparent, care a fost prezentat celor îndreptățiți să îl aprobe.

Doina Gradea, director general TVR:

”Este un parteneriat cu valoare financiară zero, dar în care ambii parteneri investesc resurse financiare, tehnice și artistice pentru reprezentarea României la Eurovision cu un moment artistic de valoare, complex și atractiv atât pentru publicul din România, cât și pentru cel internațional”, mai transmite TVR.

”Sumele care au fost vehiculate în jurul proiectului nu sunt destinate Global Records și nici administrate de Global Records, ci sunt îndreptate în totalitate către organizarea acestei competiții de către TVR, Global Records neavând nicio implicare în distribuirea acestor costuri”, a precizat și Global Records.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

„Informația falsă” care se regăsesește în documentul aprobat de șefa televiziunii publice

Libertatea a mai scris și că au existat responsabili de proiect care i-au atras atenție Doinei Gradea că pot aparea probleme în urma alegerii celor de la Global Records, informație negată de Doina Gradea în comunicatul transmis redacției noastre.

Afirmaţia că am fost „atenţionată” de responsabilii de proiect este falsă, întrucât chiar echipa a propus proiectul. Este o echipă de profesioniști cu vastă experiența în domeniu. Sperăm să avem o voce foarte bună și o melodie reprezentativă pentru România la concursul Eurovision 2020 de la Rotterdam. Televiziunea publică va asigura toate condițiile pentru o reprezentare reuşită a României.

Doina Gradea, director general TVR:
Documentul pe care Doina Gradea îl neagă

Totuși, în documentul aprobat de șefa televiziunii publice e consemnat explicit: „Colaborarea în mod explicit cu Global poate fi motiv de contestații dacă acest lucru nu este gestionat de la început ca o asumare a deciziilor TVR, pentru Eurovision 2020”.

„Noul format al Selecţiei Naţionale Eurovision a fost propus de echipa de proiect a acestei ediţii. Respectând procedurile interne, propunerea, care este parte din proiectul editorial al întregului eveniment, a fost supusă votului Comitetului Director al TVR care a votat-o în unanimitate”
e precizarea Serviciului de Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol a TVR.

Citeşte şi:

Documente interne: TVR îi pune Eurovisionul în brațe unei case de producție private! Contract de 69.000 de euro cu Global Records, care se obligă să asigure vocea care merge la Rotterdam. „Lucram pro-bono”, spune Global

Schimbare majoră la Eurovision România 2020. Cum va alege TVR câștigătorul

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.