Mergi direct la conținut »
UPDATE / Printre victimele autocarului răsturnat în Italia se află și români. MAE: "Nu au fost primite solicitări de asistență consulară"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Printre victimele autocarului răsturnat în Italia se află și români. MAE: "Nu au fost primite solicitări de asistență consulară"

UPDATE / Printre victimele autocarului răsturnat în Italia se află și români. MAE: „Nu au fost primite solicitări de asistență consulară”

Un accident deosebit de grav a avut loc miercuri în Italia, între Florența și Siena, în apropiere de orășelul turistic Monteriggioni. Un autocar etajat cu 60 de turiști est-europeni - majoritatea ruși - care făceau o excursie prin Toscana, a lovit un parapet și s-a răsturnat într-o râpă, după ce a trecut printr-un gard de protecţie pentru calea ferată. Un om a murit şi 37 au fost răniţi.

De Octavian Cojocaru, Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 10.00: Consulatul General al României la Bologna urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 22 mai, în regiunea italiană Toscana, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul unui comunicat.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia persoanelor afectate.

Până la acest moment, autoritățile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară cu privire la acest accident.

Consulatul General al României la Bologna monitorizează cu prioritate situația și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, se precizează în comunicat.

UPDATE – 23 mai, ora 08.10: Presa din peninsulă scrie că în mai multe spitale din regiune au fost internaţi cetăţeni din România, Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia, Rusia, Georgia şi Kazahstan. Trei dintre răniţi sunt în stare gravă, spun autorităţile italiene.

Reacţia lui Şerban Huidu după ce a fost ironizat și asociat cu Mario Iorgulescu
Recomandări

Reacţia lui Şerban Huidu după ce a fost ironizat și asociat cu Mario Iorgulescu

Încă nu a fost stabilită cauza accidentului, dar șoferul italian a fost arestat preventiv şi este cercetat pentru ucidere din culpă. Bărbatul nu consumase alcool, dar Poliţia crede că este posibil ca acesta să fi folosit telefonul mobil în timp ce conducea.

UPDATE – ora 19.10: O persoană a murit şi 37 au fost rănite, iar presa italiană precizează că persoana decedată este o femeie de 40 de ani din Rusia, care era ghid turistic.

O purtătoare de cuvânt a Ambasadei Rusiei din Roma a declarat că trupul neînsufleţit nu a fost încă identificat şi că diplomaţi ruşi s-au deplasat la faţa locului.

Ambasada a mai precizat că autobuzul era al unei companii italiene care lucrează cu turişti din Rusia şi din fostele ţări sovietice şi că printre răniţi se află 12 ruşi şi doi armeni.

Autocarul s-a răsturnat în apropierea oraşului Monteriggioni, din motive care sunt încă investigate, potrivit Agerpres.

Autoritatea de sănătate publică din regiunea Toscana a precizat într-un comunicat că din cei 37 de oameni răniţi, 33 au suferit răni uşoare, iar patru se află într-o stare gravă, dar viaţa nu le este pusă în pericol.

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă

Cu toții au fost transportați de urgență la spital, dar unii vor avea, totuși, nevoie de perioade lungi de spitalizare.

Fiindcă accidentul a avut loc într-o zonă destul de greu accesibilă, alarma a fost dată de trei muncitori care lucrau la o fabrică de cherestea din zonă.

Unii șoferi care au trecut prin zonă au oprit și au încercat să ajute persoanele rănite, relatează lanazione.it.

FOTO: Dipietro / Vigili del Fuoco


Boala care ucide de trei ori mai mulți români decât cancerul. Medic: „Reprezintă aproximativ 58% din totalul deceselor în România”

 
 
Close
Închide