În ultimii ani, căștile EEG au devenit tot mai populare în rândul gamer-ilor, care le pot utiliza pentru a controla personajele dintr-un joc doar pe baza semnaleleor cerebrale. Oamenii de știință au colectat informații din mai multe căști electroencefalografice (EEG), folosite pentru a măsura activitatea electrică a creierului.
Citește și: EXCLUSIV/ La mai bine de trei ani de când s-au luat la bătaie pe platourile de filmare, Liviu Vârciu îl taxează pe Kamara. Ce spune despre el
Numai că folosirea acestor dispozitive implică și o vulnerabilitate: undele pot fi captate chiar și atunci când nu ne jucăm, relatează Independent. Mai exact, utilizatorii care au pus pe pauză un joc, dar și-au lăsat lângă tastatură căștile în timp ce și-au verificat conturile, tastând parole și PIN-uri, au devenit vulnerabili la atacurile hackerilor.
În cadrul experimentului, 12 persoane au fost rugate să tasteze o serie de coduri PIN și să poarte, cât timp fac operațiunea, o cască electroencefalografică. După ce au introdus 200 de caractere, un algoritm creat de echipa de cercetători a reușit să facă „presupuneri educate” privind codurile PIN, cu o rată de succes de 43,4% . În privința parolelor de 6 caractere, acuratețea algoritmului a fost de 37,3%.
Citește și: Șanse tot mai mici de a fi eliberat. Iulian Gherguț, românul răpit în Africa, a fost vândut pe arme la al-Qaeda