Mergi direct la conținut »
Val de pensionări la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Manager: ”Spitalul este acum un șantier”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Val de pensionări la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești. Manager: ”Spitalul este acum un șantier”

Mai mulți medici de la Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești și-au depus cererile de pensionare după ce reprezentanții unității medicale au anunțat că aici se vor trata doar persoanele infectate cu coronavirus. În schimb, alte cadre medicale au cerut transferul la alte spitale din țară.

De Denisa Dudescu,

În plină criză provocată de coronavirus tot mai mulți fac un pas în spate. Dacă unii demisionează în bloc pentru că nu vor să lucreze cu pacienții infectați cu COVID-19, alții și-au depus actele de pensionare sau au cerut transfer la alte spitale din țară.

Cinci asistenți medicali care au 65 de ani și doi medici care se apropie de 70 de ani au depus deja cererile de pensionare, când au aflat că spitalul urmează să trateze doar pacienți contaminați. Un brancardier și-a dat demisia la aflarea veștii.

La momentul de față eu sunt descoperit cu medici la Pediatrie, aș mai avea nevoie de medici, doi pe această secție de exemplu. Am făcut adresă către DSP Gorj în care am menționat că avem nevoie de medici și am cerut anumiți medici care au lucrat la noi.

Constantin Târziu, manager spital Târgu-Cărbunești, pentru pandurul.ro:

Gestul cadrelor medicale vine după ce managerul spitaului a anunțat că aici vor fi tratați doar pacienții infectați cu COVID-19.

Nu a primit cu bucurie nimeni vestea. N-am dormit deloc toată noaptea. Am luat legătura cu autoritățile, când am văzut că situația nu va mai fi schimbată, dânșii mi-au spus că avem avantajul că vom trata doar pacienți cu Covid 19 și ne vom proteja corespunzător. Nu cum s-a întâmplat în alte spitale, să vină pacienți care mint pe unde au umblat. Spitalul este acum un șantier. Va mai dura de la 7 la 10 zile până terminăm, eu nu pot primi pacienți până nu sunt gata lucrările. Eu nu vreau să pun viața colegilor în pericol.

Constantin Târziu, manager spital Târgu-Cărbunești:
Close
Închide
  Close