Mergi direct la conținut »
CORESPONDENȚĂ DIN URLAȚI | Mesajul unui alegător pentru viitorii europarlamentari: „Aș vrea ca toți copiii care sunt competenți să poată să conducă țara”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > CORESPONDENȚĂ DIN URLAȚI | Mesajul unui alegător pentru viitorii europarlamentari: „Aș vrea ca toți copiii care sunt competenți să poată să conducă țara”

CORESPONDENȚĂ DIN URLAȚI | Mesajul unui alegător pentru viitorii europarlamentari: „Aș vrea ca toți copiii care sunt competenți să poată să conducă țara”

Duminică, în ziua în care românii sunt chemați la urme pentru alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție, reporterul Libertatea Maria Andrieș se află în orașul Urlați, din județul Prahova. Jurnalista transmite cititorilor cum se vede scrutinul din localitatea cu 10.000 de locuitori, numită și „orașul dintre vii”

„N-am mers la vot, urmează să mă duc. Dimineață am treabă și după-amiază mă pregătesc, îmi iau buletinul și mă prezint la urne. La piață azi merge ca de obicei. Oamenii se odihnesc, mai puțin se aprovizionează.

De la Uniunea Europeană aș vrea ca românii să fie cei mai intelectuali acolo, să cunoască mai multe limbi, ca să poată să converseze, să poată avea dialog cu alți parteneri ai Europei și să fieluați în seamă cu mari propuneri pentru viitorul țării, ca urmașii noștri să o ducă mai bine și să conducă și să conducă și ei pe glob cum conduc și alte țări.

Pentru copiii mei și pentru nepoții mei de la europarlamentari aș avea o singură doleanță: toți copiii, nu numai ai mei, care sunt competenți, să poată să conducă țara. Nu cei care sunt corupți să intre pe locuri să conducă țara.

Ca întotdeauna, există corpuție, ca și în familie. Până la urmă, dacă nu colaborează cu toții și poartă ură nu iese niciun lucru bun. Exact ca la un șantier sau oriunde, dacă nu ai un conducător bun, în afară de străini, avem oameni competenți, capabili să conducă țara, în afară de alte naționalități, și respectiv vorbim despre Carol I, Carol al II-lea și Ferdinand,ășt9a nu au fost de naționalitate română, iar când s-au făcut voturile atunci se băteau toți pentru post. Și atunci au zis așa: hai să punem un străin. Dar pe ăsta nu-l doare sufletul cam cum m-ar durea pe mine de copii și de nepoți și de românii mei.

Sunt producător agricol. Dar ne-au invadat produsele stărine, care au față frumoasă, dar nu au gust și duc la scurtarea vieții și la îmbolnăvirea tutror oamenilor, inclusiv a animalelor.

Nu există om care să nu fie corupt, indiferent de naționalitate și localitate. dacă e pus la postul de conducere e corupt. La referendum încă mă abțin. Decât să conducă un străin țara care și el e corupt la rândul lui, mai bine să conducă iun român al nostru, că ăsta oricât mai are neamuri, prieteni și mai pune la conducere, dar el nu are pe nimeni și pe cine să pună?”, a declarat nea Titi.

Un al localnic din Urlați, pe nume Marin, pensionar în vârstă de 69 de ani, a declarat pentru Libertatea:

„Urmează să mă duc la vot. Votez cu drag. Partidul și guvernul îl iubesc foarte mult. De la Europa ce să așteptăm? Sănătate și putere de muncă.

Despre corupție nu am nicio părare. Eu zic să fie pace și război cum le știu eu”.

Citește și: Corespondențe pentru Libertatea din mai multe țări unde votează români: Spania, Franța, Estonia, Finlanda și Suedia! Cum explică românii de afară dorința lor de a vota

Close
Închide
  Close