28 Mar. 2018 21:00

EXCLUSIV/ Președintele Parlamentului din Republica Moldova: ,,Sunt nemulțumit că UE a obosit în relația cu noi”

Distribuie

Președintele Parlamentului din Republica Moldova, Andrian Candu, se declară ,,decepționat' de faptul că Uniunea Europeană pare obosită și nu manifestă entuziasm față de Chișinău. Oficialul a acordat un interviu ziarului Libertatea la Chișinău, la o zi după ce a revenit din București, unde a participat la ședința solemnă a Parlamentului dedicată unirii din 1918. În România, Candu a avut mai multe întâlniri bilaterale, între care două cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. 

,,Sunt nu neapărat decepționat, dar nemulțumit de faptul că Uniunea Europeană a cam obosit puțin de procesele din unele state și un anumit context european și global. Uniunea Europeană, în câteva cancelarii în mod special, sunt obosiți de problema Ucrainei, sunt obosite pe interior de problemele cu care se confruntă în societate, începând de la migrație, chestiuni de securitate, crizele financiar-bancare. Nu mai vezi acel entuziasm și acea deschidere cum a existat cinci sau zece ani în urmă', a spus președintele Parlamentului.

Interviu integral, despre viitorul european al Republicii Moldova, lupta anticorupție și relația cu președintele Igor Dodon, va fi difuzat în curând pe site-ul Libertatea.

Comentarii