In vizita pe care a făcut-o la Cluj, Bianca Drăguşanu (28 de ani) a fost surprinsă de fotoreporterii Libertăţii la volanul unei maşini de lux pe parbrizul căreia era afişat un document care poate fi doar în posesia angajaţilor sau colaboratorilor Parlamentului.
Încercând să aflăm dacă, pe lângă jobul de la Antenă, apetisanta blondă şi-a tras o colaborare la Senat, am verificat ce este cu actul în cauză, interesându- ne direct la sursă. Astfel, am prezentat datele aflate pe permisul eliberat în anul 2009 şi am cerut lămuriri la Direcţia Generală de Comunicare publică şi imagine a Senatului.
“În baza de date cu maşinile care au primit acces în curtea Senatului României, numărul de înmatriculare al respectivei limuzine nu există, deci nu s-a emis niciodată permis de acces. Este posibil ca permisul să fie fals”, ne-au spus angajaţii instituţiei.
Maşina aparţine unei firme din Cluj
După mici investigaţii, am aflat că maşina, un Mercedes ML 320, aparţine firmei Alex&George Import Export. Compania deţine un hotel în Cluj-Napoca, a cărui imagine a fost “Blonda lui Bote”.
“Maşina i-am pus-o eu la dispoziţie pentru că Bianca a fost colaboratoarea noastră”, a declarat Alexandru Hanga, directorul hotelului. Întrebat ce este cu legitimaţia din parbrizul limuzinei, Alexandru a spus, puţin încurcat, că a primi-t-o de la un prieten în urmă cu câţiva ani şi că “a uitat-o acolo”, fără să dea detalii despre cum a fost procurată.
În parcarea Palatului Parlamentului, accesul cu maşina se poate face doar pe baza unor legitimaţii emise de Senat sau de Camera Deputaţilor. De aceste ecusoane pot beneficia doar aleşii, angajaţii sau colaboratorii celor două Camere Legislative sau reprezentanţii instituţiilor de presă acreditaţi la Parlament
Dacă e fals actul, utilizatorul riscă închisoarea până la trei ani
Persoanele care îşi “etalează” în parbrizul maşinii permise de acces sau de parcare false riscă să ajungă la puşcărie. Şi asta deoarece fapta este catalogată ca fiind un fals material în înscrisuri oficiale, iar folosirea acestuia este considerată uz de fals, fapte prevăzute în Codul Penal cu închisoare de la trei luni la trei ani.