Smoothie-utile nu trebuie să vă lipsească, jucaţi-vă cu combinaţiile de frunze verzi şi fructe sau de frunze verzi şi legume. Beţi multă apă şi limonadă din lămâie, miere şi puţină rădăcină de ghimbir, aşa zisa Gingerata.
O zi pe săptămână, de exemplu vinerea, ţineţi post negru, beţi doar multă apă. Ştiu, veţi spune că vă e rău şi ameţiţi, dar acel rău ne este decât un semn că vă detoxifiati corpul şi nimic altceva. Nu moare nimeni dacă nu mănâncă o zi. Mâncaţi doar atunci când vă este cu adevărat foame, nu de poftă! Mâncaţi doar paşte integrale şi orez, eliminaţi pâinea şi alte produse de panificaţie! Eliminaţi zahărul, înlocuiţi-l cu un îndulcitor natural! Cerealele să fie integrale şi la fel, fără zahăr”, scrie Ioana Ginghină pe blogul personal, unde a dat și câteva exemple de mâncăruri pe care le consumă în această perioadă.
Mic dejun :
– salată de fructe sau pepene;
– un green smoothie format din banană, frunze verzi, o mână de frunze verzi ( spanac, salată, pătrunjel, țelină, morcov, gulie), zeama de la o lămâie, câteva frunze de mentă proaspată, îndulcitor natural după gust și 750 ml apă;
– cereale integrale cu lapte de migdale sau orez și miere;
– Shake proteic din banană, miere, cacao, fulgi de cocos și lapte de migdale sau orez.
Pranz și cină:
– salată de legume: roșii, castraveti, ardei gras, porumb și măsline cu dressing din zeama de la o lămâie, miere și ulei de măsline;
– salată de vinete cu ardei copți și maxim 2 felii de pâine sau o chiflă integrala sau graham
– supă crema de legume;
– orez cu fructe de mare;
– paste integrale cu sos de roșii ( roșii crude și curățate de coajă, usturoi, ulei de măsline, busuioc, totul la blender);
– supă cremă de linte;
– ciorbă de fasole uscată;
– tocănițe de legume;
– hummus.