Mergi direct la conținut »
Pavel Bartoș debutează ca regizor de film la TIFF: „A apărut dintr-o chestie teribilistă. Aveam scenariul în cap de 10 ani”
Muzică și Filme Libertatea > Entertainment > Muzică și Filme

Pavel Bartoș debutează ca regizor de film la TIFF: „A apărut dintr-o chestie teribilistă. Aveam scenariul în cap de 10 ani”

Actorul Pavel Bartoș își va face debutul regizoral în film cu pelicula „Romanian Tradition”, un scurtmetraj care va avea premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cluj - TIFF, care se desfășoară în perioada 31 mai - 9 iunie.

De Florin Ghioca,

Joi, 6 iunie, actorul Pavel Bartoș își face debutul regizoral alături de publicul TIFF din Piața Unirii Open Air, cu scurtmetrajul Romanian Tradition. Comedia pe care o semnează este bazată pe o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească, și are o distribuție generoasă. Parte din aceasta va fi alături de Pavel Bartoș, la Cluj, printre cei confirmați numărându-se Adrian Titieni, Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu, Alexandru Ion, Vladimir Purdel și Ruxandra Maniu.

Actorul Pavel Bartoș a povestit pentru Libertatea despre decizia de a se apuca de regie de film: „A apărut dintr-o chestie teribilistă. Aveam scenariul în cap de vreo zece ani, voiam să îl fac film artistic de lungmetraj, am căutat regizor, dar am sfârșit prin a face un scurtmetraj la care m-am băgat eu ca regizor. Marele meu noroc a fost echipa, niște oameni deosebiți, atât cei de la tehnic, cât și actorii. Trei săptămâni a durat producția, am avut 3 zile și două nopți de filmare și peste o sută de oameni pe platou! Când am terminat totul am zis „mamă, ce am făcut!””, a declarat Pavel Bartoș pentru Libertatea.

Scenă din „Romanian Traditions”, regia Pavel Bartoș

Scenă din „Romanian Tradition”, regizat de Pavel Bartoș

Filmul „Romanian Tradition” spune povestea unor studenți care se duc într-un weekend la țară, la unul dintre ei. Nimeresc întâmplător la o nuntă unde, amețiți și binedispuși, din prea mult entuziasm degenerează totul într-un mod în care nimeni nu se așteaptă.

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 
Scenă din „Romanian Tradition”, regia Pavel Bartoș

Scenă din „Romanian Tradition”, regizat de Pavel Bartoș

Cum filmul va fi prezentat în deschiderea proiecției Moromeții 2, întâlnirea cu atât de multe personalități românești va fi o încântare pentru publicul prezent la eveniment. Moromeții 2 vine, la rândul său, cu parte din echipă, actorii Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Iosif Paștina, Gheorghe Visu și regizorul Stere Gulea, urmând să fie prezenți la Cluj.


VIDEO | Manifestația „Toţi pentru Europa”, în Piața Victoriei. Mihai Șora: „Să nu lăsăm pe alții să voteze pentru noi”. Victor Rebengiuc: „Puterea de a schimba țara asta stă în mâinile și în sufletele voastre”

VIDEO | „Game of Thrones” a ajuns la final! Zece seriale care te pot face să uiți de „Mama Dragonilor”

Close
Închide
  Close