MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire: „Doresc să fug în lume cu amanta mea… dar ea nu vrea”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Mă numesc Cornel, am 45 de ani și doresc să fug în lume cu amanta mea… dar ea nu vrea! Zice că nu poate să-și prăsească fata de 10 ani. Suntem împreună de 7 ani, ea deja a divorțat, eu încă nu, dar sunt gata să o fac. Am și eu 2 copii, un băiat de 17 ani și o fată de 21… Ai mei sunt mari, cred că până la urmă ar înțelege, dar a ei e mică și nu știu cum aș putea să o conving să se desprindă de ea. Relațiile mele cu fata ei sunt complicate, ne cunoaștem dar nu prea mă înghite. Sunt într-o mare dilemă, chiar o iubesc pe femeia asta și nu știu ce să fac. Te rog, dă-mi un sfat.

 Adela răspunde:

Dragă Cornel,

Femeile gândesc altfel decât bărbații. Desigur, există și femei care își prăsesc copiii pentru a fugi în lume cu alt bărbat, dar mai puține decât bărbații care fac același lucru. A fi mamă te schimbă radical ca femeie, nu mai poți gândi la fel ca înainte. Dacă amanta ta nu se poate desprinde de fiica ei, înseamnă că este o ființă profundă, care când iubește, iubește cu adevărat. Același lucru se poate deduce și din faptul că sunteți împreună de 7 ani. Mai mult decât atât, ea a și divorțat, pe când tu încă nu. Îți pui problema că ea nu poate să-și lase copilul, și tu încă nici n-ai divorțat… Înainte de a o critica pe ea, uită-te mai întâi în ograda ta. Poate că dacă te vede că divorțezi, își schimbă și cea mică atitudinea față de tine. Copiii sunt imprevizibili, înțeleg mult mai multe decât credem noi – mai ales cei din ziua de azi. Așa că nu te mai frământa degeaba, dacă zici că o iubești, atunci hotărăște-te să fii cu ea pe de-a întregul, așa cum ea se pare că a făcut-o deja, dar tu nu-ți dai seama. De fapt, ție ți-e teamă că, dacă divorțezi, amanta ta n-o să te mai primească și vei rămâne singur și fără familie. Mai devreme sau mai târziu însă va trebui să te hotărăști cu cine vrei să fii.

Comentarii