Ceaiul verde
Datorită conţinutului bogat în polifenoli, ceaiul verde inhibă angiogeneza (formarea noilor vase de sânge, esenţiale pentru dezvoltarea tumorilor), facilitând moartea celulelor cancerigene. Alege ceaiul verde japonez, lasă- l la infuzat 10 minute şi consumă-l într-o oră. Dr. Schreiber recomandă 6 ceşti pe zi.
Legumele crucifere
Consumă cât mai multă varză, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, napi, gulii, ridichi, deoarece curăţă organismul şi au proprietăţi anticancerigene. Studiile arată că previn cancerul de prostată şi de colon. Consumă-le în salate, pe cât posibil în stare crudă, dar şi gătite cât mai simplu (fierte la abur, călite în tigaie).
Peştele gras
Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega 3 şi vitamina A, peştele gras e un aliment indicat de medici. Trebuie să incluzi în meniu măcar de trei ori pe săptămână câte o porţie de macrou, somon, hering, anşoa sau sardine. Consumul de peşte previne cancerul de sân, de colon şi de prostată.
Usturoiul, arpagicul verde, ceapa, prazul
Împiedică formarea vaselor de sânge noi care alimentează celulele cancerigene. Aceste alimente-medicament previn cancerul de prostată, de sân, de colon, de plămâni şi de rinichi. Consumă-le în stare crudă în salate.
Ghimbirul
Ghimbirul ucide celulele canceroase. Dr. Schreiber recomandă folosirea ghimbirului proaspăt ras peste o salată de legume fierte la abur ori gătite uşor în tigaie sau prepararea unei infuzii (câteva bucăţele de ghimbir lăsate la infuzat 10-15 minute în apă clocotită). Partea mai grea e să te obişnuieşti cu gustul ghimbirului.
Curcuma (curry)
Curăţă sângele şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. E un condiment de culoare galbenă, pe care îl găseşti în magazinele naturiste, iar ca să fie absorbit de organism trebuie amestecat cu piperul negru, susţine dr. Schreiber. Amestecă 1/2 linguri de pudră de curcuma cu o linguriţă de ulei de măsline şi un vârf de cuţit cu piper negru şi adaugă la salate, supe, mâncăruri.
Mirodeniile
Rozmarinul, cimbrul, oregano, busuiocul, menta, mărarul, pătrunjelul şi tarhonul sunt bogate în uleiuri esenţiale, care împiedică înmulţirea celulelor cancerigene şi răspândirea lor în ţesuturile învecinate.
Ciocolata neagră
E indicată numai ciocolata care conţine peste 70% cacao şi nu e amestecată cu lapte sau cu arome oricreme artificiale. Datorită conţinutului ridicat de polifenoli şi antioxidanţi, împiedică dezvoltarea celulelor cancerigene. Poţi să consumi zilnic 20 de grame. În combinaţie cu o ceaşcă de ceai verde proprietăţile anticancerigene cresc.
Legumele şi fructele bogate în licopen
Morcovii, dovleceii, bostanul, sfecla, caisele şi toate celelalte legume şi fructe colorate viu, în portocaliu, roşu, galben şi verde, au mari cantităţi de licopen şi vitamina A. Ele împiedică dezvoltarea celor mai agresive celule canceroase. Efecte similare au şi fructele de pădure (căpşune, zmeură, afine, mure, merişor), citricele (portocale, mandarine, lămâi şi grepfrut) şi rodia.
Vinul roşu
E bogat în polifenoli şi încetineşte evoluţia cancerului. Nu este recomandat să consumi mai mult de un pahar pe zi, deoarece în cantităţi mari s-a demonstrat că alcoolul poate să favorizeze dezvoltarea cancerului.
Roşiile
Pentru a te bucura de proprietăţile lor curative, consumă roşiile gătite, care doar astfel eliberează licopenul, substanţă cu proprietăţi anticancerigene. Conform doctorului Schreiber, roşiile au capacitatea de a ne proteja de cancerul de prostată, de colon, de sân, dar şi de cel cervical şi pulmonar. Licopenul se găseşte şi în morcovi, în căpşune, în ardei şi în piersici.
Citeşte şi: Un celebru medic neurolog american susţine: „Am scăpat de cancer cu usturoi”