Este, cu siguranță, un lucru frustrant, dar ar trebui să știi că există câteva tehnici speciale prin care orice capac se deschide ca prin minune și nici măcar nu este nevoie să îți folosești toată forța.
Cuprins:
11 moduri în care poți să deschizi un borcan cu capacul înțepenit
Scutură borcanul cu capacul în jos
Pune borcanul cu capacul în jos, ținându-l de partea de sticlă și folosește cealaltă mână pentru a plesni brusc fundul borcanului.
Acum întoarce-l și încearcă să îl deschizi. Ar trebui să funcționeze.
Lasă să intre aer
Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu un cuțit mic pentru unt. Pune cu atenție cuțitul între capac și borcan și răsucește puțin pentru a rupe sigiliul.
Fă acest lucru cu prudență pentru a evita spargerea borcanului sau potențialele accidente.
Lovește capacul
O altă opțiune implică lovirea ușoară a capacului împotriva unui obiect dur la un unghi de aproximativ 45 de grade. Poți să-l lovești de chiuvetă sau de blatul de bucătărie sau să-l lovești cu o lingură de lemn.
Dacă dai prea tare, s-ar putea să acoperi capacul și să faci borcanul mai greu de deschis și există, de asemenea, posibilitatea de a sparge borcanul.
Apă fierbinte
Încearcă să pui apă fierbinte peste borcan pentru un minut, ștergându-l și apoi deschizi capacul; s-ar putea să fie de ajutor să apuci cu un prosop pentru a obține stabilitate.
Căldura poate ajuta metalul să se extindă puțin, facilitând ruperea sigiliului, deoarece își pierde aderența pe marginea borcanului. De asemenea, poți folosi un uscător de păr sau brichetă (cu atenție!), Sau înmoaie borcanul în apă caldă, pentru a obține un efect similar.
Instrument special
Există pe piață instrumente speciale de deschidere a borcanelor. Sunt ideale pentru cei care nu au forță sau vor să deschidă rapid orice borcan.
Ele reduc energia necesară pentru a deschide borcanul și vor maximiza rezultatele efortului depus. Chiar și un copil poate să scoată capacul unui borcan încăpățânat imediat.
Tracțiune
Uneori, mâinile tale nu au tracțiunea necesară pentru a face treaba.
Încearcă să folosești un prosop, un burete umed, mănuși de cauciuc, un tampon din silicon (cum ar fi cele folosite pentru a apuca tigaile fierbinți), un mousepad sau chiar o bandă de cauciuc groasă în jurul marginii capacului pentru a oferi ceva stabilitate suplimentară.
Răsucește ferm și cu atenție, menținând presiunea asupra capacului și s-ar putea să cedeze.
Rupe sigiliul
Dacă nu vrei să refolosești capacul, ia în considerare pur și simplu eliminarea acestuia.
Poți utiliza un deschizător de sticle la fel cum ai face pentru a deschide o bere pentru a îndepărta capacul sau poți face găuri în capac pentru a rupe sigiliul, astfel încât să fie ușor de deschis.
Nu ai un deschizător de sticle? Folosește o lingură și pune vârful ei sub capac, trăgând ușor ca să iasă aerul.
Bandă adezivă
Ia o bucată de bandă adezivă și înfășoar-o parțial în jurul capacului. Lasă un capăt de care să tragi și apoi trage cu forță, ținând cu o mână borcanul.
Rostogolește borcanul
Ia borcanul și rostogolește-l încet pe marginea unei mese sau a unui blat de bucătărie, punând presiune pe capac. Este o tehnică ce funcționează de fiecare dată.
Ține borcanul cu gura în jos în apă
Pune apă fierbinte într-un vas și lasă borcanul cu gura în jos în el. Așteaptă un minut sau două până se rupe etanșarea prin vid.
Găurește capacul
Nu îl mai poți folosi, dar e o metodă rapidă să desfaci un borcan. Ia un cuțit sau un obiect ascuțit. Înfășoară borcanul într-un prosop și ai mare grijă să nu te tai să te înțepi. Fă o gaură în capacul borcanului ca să se desfacă și îl vei deschide foarte ușor.
Aerul dinăuntru care face capacul borcanului să fie înțepenit va ieși și se va desface extrem de ușor. Ulterior, va trebui să înlocuiește capacul sau să muți tot conținutul într-un alt borcan funcțional.
Citește și: Obiecte care aduc noroc în casă. Lucrurile cu care să îți decorezi casa pentru prosperitate
Sursa foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!