Cuprins:
Legenda iepurașului de Paște
Conform legendei, iepurele simbolizează pentru creștini fertilitatea, renașterea și bucuria naturii. Cea mai veche și cunoscută legendă despre iepurașul de paște o are în centru pe Eastre, zeița păgână a fertilității și a primăverii.
Se spună că exista o pasăre vestită pentru glasul ei, iar zeița a găsit-o pe câmp la sfârșitul iernii, grav rănită. Zeița a reușit să o salveze și a transformat-o într-o iepuroaică cu darul de a face ouă.
Drept mulțumire pentru că a salvat-o de la moarte, iepuroaica i-a decorat ouăle făcute și i le-a dăruit zeiței.
O altă legendă spune că iepurașul a devenit simbolul asociat cu sărbătoarea de Paște și își are originea în tradițiile păgâne. Obiceiul pare că a apărut pentru prima dată în Germania, în jurul anului 1500, deoarece acolo au apărut pentru prima dată prăjituri de zahăr în formă de iepuraș.
Legenda ouălor ascunse de Paște
Se spune că această legendă este în strânsă legătură cu povestea tristă a unei femei sărmane, care nu își permitea să le cumpere și să le ofere dulciuri copiilor săi. Însă, pentru a-i înveseli pe cei mici, femeia a decorat ouă și le-a ascuns în grădină. A doua zi, copiii au văzut un iepure și au crezut că acesta este cel care a pus ouăle în grădină. De atunci, unul dintre obiceiurile copiilor este de a face în curte/grădină un cuib din frunze pentru ca iepurașul să-l umple cu ouă peste noapte.
Pentru că stăm mai mult în casă, vă propunem să realizați împreună cu cei mici iepurași de Paște din obiecte pe care deja le aveți în casă. Decorațiuni pe care le puteți așeza oriunde în casă.
Cum faci iepurași de Paște din hârtie
Mai jos îți arătăm pas cu pas cum faci iepurași de Paște din hârtie. Ai nevoie de hârtie colorată, culori și creativitate.
Varianta 2 – iepurași din hârtie
Varianta 3 – Cum se fac iepurași de Paște