Cercetătorii din Australia au descoperit că antrenarea permanentă a minţii, de la vârste fragede, până la bătrâneţe, cu ajutorul cuvintelor încrucişate, poate proteja centrul memoriei din creier şi preveni apariţia unor boli precum Alzheimer.
Studiul a fost realizat pe 70 de voluntari sănătoşi clinic, de toate vârstele, care au fost rugaţi să rezolve mai multe teste pentru evaluarea nivelului activităţii mintale. Rezultatele cercetărilor au arătat că participarea la activităţi mintale diverse şi stimulatoare poate fi cea mai bună metodă de protecţie a zonei din creier care e răspunzătoare de inteligenţă.
Specialiştii sunt de părere că acest studiu reprezintă o descoperire cu adevărat importantă pentru evoluţia vieţii pe pământ.
O limbă străină sau cititul zilnic pot face şi ele minuni
„Acum avem dovezi concludente care arată că oamenii care îşi solicită creierul mai mult au mai puţine probleme în ceea ce priveşte capacitatea de memorare a unor informaţii noi sau a unor experienţe de viaţă”, a declarat coordonatorul studiului, doctorul Michael Valenzuela, de la şcoala de psihiatrie din cadrul University of New South Wales. Omul de ştiinţă consideră, de asemenea, că învăţarea unei limbi străine sau cititul zilnic sunt la fel de eficiente împotriva încetinirii procesului de îmbătrânire a creierului.