Remediile naturale îţi protejează inima şi sistemul nervos
Talpa-gâştei e un excelent sedativ
Denumită şi “doctorul cardiacilor”, talpa-gâştei e indicată în tratamentul problemelor pe fond nervos. Fitoterapia recomandă planta ca sedativ natural şi pentru reglarea presiunii sângelui, precum şi în hipertensiune. Infuzia se prepară dintr-o lingură rasă de plantă uscată, la o cană de 250 ml de apă fierbinte. Se lasă 10 minute, apoi se beau maximum trei căni pe zi.
Hibiscusul scade tensiunea arterială
Ceaiurile din flori de hibiscus sunt reconfortante şi pot înlocui cafeaua de dimineaţă, pentru că nu au efect de creştere a tensiunii arteriale. Specialiştii susţin că tratamentul cu hibiscus este eficient pentru insomnie şi stări de oboseală fizică şi psihică.
Păducelul previne infarctul
Bolile de inimă cu substrat nervos (hipo şi hipertensiunea arterială sau tahicardia) se pot trata cu extracte de păducel: infuzie, tinctură şi sirop. Planta conţine acid triterpenic, un excelent tonic cardiac, astfel că leacurile cu păducel reglează circulaţia sângelui, prevenind producerea infarctelor şi atacurilor cerebrale.
Ceaiul verde te energizează
Ceaiul verde are efecte antistres şi energizante. El conţine antioxidanţi, sporeşte atenţia şi îmbunătăţeşte memoria. Totodată, s-a dovedit că această plantă este bogată în substanţe anticancerigene, e un bun laxativ, creşte pofta de mâncare şi previne îmbătrânirea prematură a celulelor.
Levănţica are efect calmant
Atunci când simţi că oboseala şi stresul te doboară la serviciu, apelează la efectul calmant al florilor de levănţică. Ţine în- tr-un sertar o sticluţă cu esenţă extrasă din această plantă şi vei fi uimit(ă) de efectul său aromoterapeutic.
Magneziul ajută creierul să funcţioneze mai bine
Anumite alimente sunt bogate în magneziu, mineralul-minune care stimulează circulaţia sângelui, combate stresul şi ajută absorbţia calciului şi a potasiului în corp. Iată ce trebuie să mănânci pentru ca organismul tău să aibă mereu cantitatea de magneziu necesară: legumele verzi, cerealele integrale, bananele, lactatele, citricele, usturoiul, prunele, nucile, pătrunjelul, migdalele, soia.