În plus, nu numai că se distrează și se dezvoltă în același timp, dar recunoaște că atunci când primește proiecte artistice pentru acasă abia aștepți să-l ajuți, fiindcă îți bucură și copilul tău interior. Mai greu cu matematica, nu-i așa că n-o suporți nici acum? Mai ales când vezi un exercițiu aparent banal de clasa întâi, care îți dă cu virgulă și cauți cu disperare răspunsul pe Google. Pentru momentele creative există totuși soluții și rezolvare, iar în lumea papiro.ro le vei găsi pe toate.
Hârtia creponată – indispensabilă din casa ta
Multe activități de făcut acasă au nevoie de folosirea hârtiei creponate. Profesorii dau ca temă acasă copiilor crearea unor flori de hârtie de diferite nuanțe sau chiar și alte forme, pentru folosirea lor la școală în proiecte ce au la baza teamwork-ul. Dar hârtia creponată este necesară chiar și în activități DIY.
Părinții știu că în weekend pe cât e de important ca cei mici să se odihnească, să se joace, la fel de important este să și continue dezvoltarea personală a celui mic, iar prin activități artistice este stimulată dezvoltarea cognitivă. Vei regăsi la Papiro hartie creponata floristica de diferite nuanțe, pentru realizarea ghirlandelor, florilor, copacilor și orice le mai trece lor prin minte. O idee pentru acest weekend este să realizeze o planșă cu un curcubeu format din rânduri de hârtie creponată, pe care să-l expui undeva în casă.
Jocuri și puzzle-uri – dezvoltarea inteligenței
Timpul liber este important să îl petreceți împreună cu familia. Un bun mod de a-ți învăța copilul răbdarea, lucrul în echipă, competitivitatea și să înfrunte cu ușurință eșecul în viață, este printr-un joc de societate. Dacă îi lași să câștige pe principiul că nu vrei să se supere, doar îl vei învăța pe viitor să trișeze și să nu trateze nicio situație cu egalitate, crezând că i se cuvine totul. Din timp trebuie să îl înveți că nu poți mereu câștiga, fiindcă viața e plină de dezamăgiri și trebuie să formeze o relație sănătoasă cu pierderea. Pe lângă aceste lucruri, un joc de societate vă leagă mai mult, veți avea porții sănătoase de râsete, iar nivelul cunoștințelor celui mic va crește.
Chiar și prin puzzle-uri copilul își dezvoltă capacitatea de a găsi informațiile lipsă, asociind unei piese culorile vizuale de pe imagine. Abilitățile motorii și orientarea în spațiu sunt dezvoltate, copilul folosindu-și raționamentul încât să aranjeze în mod optim piesele. Prin ambele tipuri de jocuri copiii învață coordonarea motrică, gândirea strategică, independența, își dezvoltă imaginația, capacitatea de concentrare, memorarea și perseverența. Comunicarea cu copilul este îmbunătățită, acesta se relaxează după o săptămână extenuantă de școală, dar își și sporește nivelul de cunoștințe generale. Antrenându-și mintea de a vedea activitatea din unghiuri diferite, îi crește capacitatea de a lua decizii dificile pe viitor.
Intră pe papiro.ro să descoperi produse de birotică, arte plastice, papetărie, jocuri și multe altele.
Contact:
comenzi@papiro.ro
0754 888 752