Cuprins:
Supa minestrone este o combinație între o varietate de legume proaspete și o serie de ierburi aromatice, însă în anumite rețete, în funcție de regiune, se pot adăuga și paste sau orez. Așadar, iată cum faci acasă supă minestrone.
Rețete de supă minestrone
Rețetă clasică pentru supă minestrone
Ingrediente
- O ceapă mare;
- 3 morcovi;
- O bucată de țelină;
- 3 cartofi;
- Un dovlecel;
- 2 ardei;
- 400 g suc de roșii;
- 240 g fasole din conservă;
- 100 g paste mici;
- 100 g spanac proaspăt sau kale;
- O legătură pătrunjel verde;
- Sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare
Toate legumele se spală, se curăță și se taie în cubulețe. Se pune puțin ulei, 3-4 linguri, într-o oală mare, încăpătoare, și se pune ceapa la călit. Când ceapa începe să devină translucidă, se adaugă morcovii și țelina și se călesc împreună până se înmoaie. Se pune apoi și usturoiul tocat și se amestecă energic pentru a nu se arde.
Ulterior, se adaugă restul legumelor și bulionul. Trebuie ca toate ingredientele să fie acoperite de bulion. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă extra. Se lasă la fiert împreună pentru câteva minute, ulterior se adaugă și fasolea din conservă și se amestecă bine. Se pune și apa, aproximativ 2 litri.
Se pun și pastele mici și se lasă supa minestrone să fiarbă, la foc mic, pentru 15-20 de minute sau până când toate legumele sunt fierte. După acest timp, se adaugă spanacul proaspăt sau kale, pătrunjelul verde tocat mărunt și se mai lasă la fiert pentru 2, 3 minute, sau până când verdețurile se înmoaie. Se asezonează după gust, cu sare și piper, iar supa minestrone este gata.
Supă minestrone cu sos pesto
Ingrediente
- 1 ceapă mare;
- 2 morcovi;
- 2 bucăți de țelină, 2 cartofi;
- 1 dovlecel;
- 150 grame de fasole verde, tăiată în bucăți mici;
- 1 cană de paste mici tubetti sau ditalini;
- 1,5 litri de supă de legume sau apă
- 400 g de roșii din conservă;
- 200 g spanac proaspăt;
- 3 linguri de sos pesto;
- Sare, piper măcinat, ulei de măsline.
Mod de preparare
2, 3 linguri de ulei de măsline se pun într-o cratiță mare și se adaugă la călit ceapa tocata mărunt, la fel și țelina. Se lasă la călit 5 minute împreună, după care se adaugă fasolea verde și cartofii cubulețe. Se pune și dovlecelul și se călesc toate 3-4 minute.
Se adaugă acum apa sau supa de legume, sucul de roșii și se condimentează. La foc mic se fierb toate timp de 15-20 de minute. Ulterior, se adaugă pastele și spanacul și se mai lasă la fiert 5-10 minute.
Cu două minute înainte să oprești focul, se adaugă sosul peste și se amestecă bine. Supa minestrone se servește caldă, cu verdeață proaspătă presărată deasupra.
Supă minestrone alla Napoletana
Ingrediente
- O ceapă mare;
- 2 morcovi, 2 cartofi;
- O țelină, un dovlecel;
- O vânătă;
- 400 g conservă de roșii;
- 200 g paste mici;
- 200 g fasole verde sau galbenă;
- 120 g smântână;
- 100 g spanac;
- 2 litri de apă;
- Sare, piper, pătrunjel, parmezan.
Mod de preparare
Toate legumele se toacă mărunt, cubulețe. 2, 3 linguri de ulei de măsline se pun într-o cratiță mare și se adaugă la călit ceapa tocată mărunt, la fel și țelina. Se lasă la călit 5 minute împreună, după care se adaugă fasolea verde și cartofii cubulețe. Se pune și dovlecelul, împreună cu vânăta și se călesc toate legumele pentru 3-4 minute.
Se pune apa, conserva de roșii, se condimentează după gust și se lasă la fiert, la foc mic, pentru 20 de minute sau până când legumele sunt aproape fierte.
Se pune apoi spanacul, se adaugă pastele și se mai fierbe supa pentru 10 minute sau până când pastele sunt fierte. Când ai oprit focul, se adaugă smântâna și se amestecă energic pentru a obține o supă cu o textură cremoasă.
Înainte de servire, în bolul cu supă se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt și parmezan ras.
Supa minestrone este o rețetă ce poate fi adaptată după bunul plac. Se pot adăuga legume în funcție de gust, iar timpul de fierbere se adaptează în funcție de fiecare rețetă și în funcție de cât de mult vrei să fie gătite ingredientele. Supa minestrone este recunoscută drept o supă cu legume și paste, fără carne, unde rădăcinoasele aduc o aroma proaspătă și multă culoare în farfurie.
Citește și: De ce se zaharisește mierea
Sursă foto: 123rf.com
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!