Medicamentul experimental a fost introdus într-un tub ce conținea sânge infectat, recoltat de la pacienții cu SIDA, și s-a dovedit că scade infecția cu HIV cu până la 97%.
Ingredientul activ din noul tratament pentru SIDA este o peptidă, o versiune mai mică a unei proteine. Peptida multiplică mai multe copii ale ADN-ului virusului, în loc să realizeze doar o copie care ar omorî celula.
Noul tratament pentru SIDA garantează eradicarea virusului HIV
În prezent infecțiile cu HIV sunt tratate cu un cocteil de medicamente care încetinește evoluția infecției din organism, dar pacientul nu scapă niciodată de virus. Aceste medicamente au permis medicilor să catalogheze SIDA drept o boală cronică nu drept una fatală.
Specialiștii susțin că noul medicament pentru tratarea SIDA este diferit de tot ce există pe piață în momentul actual, iar utilizarea lui garantează faptul că virusul nu va mai reveni odată ce a fost eradicat din organismul pacientului.
Potrivit unui raport al Comisiei Naționale de Luptă Anti-SIDA, pe 31 decembrie 2015, în România sunt 13.766 de persoane infectate cu HIV/SIDA. La nivel mondial, numărul acestora ajunge la 36,7 milioane.
Cum a apărut epidemia de SIDA
Epidemia de SIDA a explodat în anii 80, secerând de atunci zeci de milioane de vieţi la nivel mondial. Un autor american susţine că virusul ar fi mult mai vechi şi s-ar fi răspândit în Africa Centrală încă de la începutul secolului al XX-lea, însă a trecut neobservat până când a ajuns să facă numeroase victime în SUA.
Virusul distruge sistemul imunitar, lăsând organismul fără apărare în faţa altor boli, precum pneumonia sau tuberculoza.
Citește și: Bolnavii de SIDA preferă să-şi ascundă diagnosticul
Primul pacient vindecat de HIV? Virusul a dispărut în urma unui tratament experimental
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!