Mergi direct la conținut »
Cine este Everton, noua senzație din naționala Braziliei. La Gremio l-au poreclit Cebolinha, personaj de desene animate
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cine este Everton, noua senzație din naționala Braziliei. La Gremio l-au poreclit Cebolinha, personaj de desene animate

Cine este Everton, noua senzație din naționala Braziliei. La Gremio l-au poreclit Cebolinha, personaj de desene animate

Periodic, Brazilia scoate din joben câte un nume nou, tânăr care marchează fotbalul mondial pentru un anumit interval de timp.

De Daniel Conțescu,

Fără Neymar, accidentat, Brazilia a câștigat la pas Copa America, competiție în care l-a lansat în fotbalul mare pe tânărul Everton Sousa Soares, 23 ani.

De numai un an titular la trupa braziliană Gremio, Everton a luat duminică trei trofee: titlul cu echipa, titlul de golgheter (3 gol, la egalitate cu peruanul Guerrero) și titlul de MVP al finalei cu Perù, în care a a deschis scorul și a scos penalty-ul care a închis tabela la 3-1.

Everton a început fotbalul la tineretul formației Fortaleza, club aflat lângă casa lui, apoi a trecut, în 2012, la 16 ani, la Gremio, după un turneu de juniori, Copa Carpina di Pernambuco. La club l-au poreclit imediat Cebolinha, după numele unui personaj de desene animate.

Cebolinha
Everton

În 2014, Mancheter City l-a monitorizat, dar nu l-a cumpărat. Mare greșeală de mercato.

Acum, Everton valorează peste 40 de milioane de euro. Are o clauză de reziliere de 80 de milioane de euro cu Gremio, care îl are sub contract până în 2022.

De jucător a întrebat, acum câteva luni, și Manchester United.

Close
Închide
  Close