„Singura persoană care nu a dorit să facă parte din Comisia pentru fotbal profesionist este domnul Gino Iorgulescu. Gheorghe Hagi face parte din comisie, desigur, e unul dintre patronii care au performat. Ne dorim ca timpul să îi permită să fie prezent. Oricum, nu ne vom întâlni în fiecare săptămână. Avem o regândire a fotbalului de performanţă şi l-am împărţit în fotbal profesionist şi fotbal amator. Şi am întărit aceste două perspective prin două comisii. Acestea se vor reuni de două ori pe an şi vor lua decizii privind subiecte strategice de dezvoltare a fotbalului din România pe care le vor propune mai departe Comitetului Executiv al FRF”, a spus Burleanu, prezent, vineri, la seminarul dedicat „Observatorului guvernanţei sportive la nivel naţional”, organizat de Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti.
„Această comisie de fotbal profesionist a fost gândită pentru a crea un spaţiu de dezbatere. E o comisie consultativă, pentru că deciziile se iau la nivel de Comitet Executiv. În acelaşi timp, dacă vrei să iei decizii importante pe ceea ce înseamnă Liga I, atunci ai şi Adunarea Generală a LPF. Astfel încât colegii noştri de la LPF să nu se simtă ofuscaţi că avem această Comisie de fotbal profesionist. Obiectivul este să creăm un spaţiu de dezbatere pentru prima oară în România unde să îi avem implicaţi pe patroni, deţinătorii de drepturi TV şi alţi oameni care pot contribui, fie că e vorba despre reprezentanţi ai unor firme de audit, ai sindicatului fotbaliştilor sau de Rodion Cămătaru, care poate împărtăşi din experienţa lui de fost jucător”, a explicat preşedintele FRF.
Întrebat cine a fost nominalizat în locul lui Gino Iorgulescu, Burleanu a răspuns: „Cred că în câteva zile se va răzgândi şi domnul Iorgulescu şi va fi prezent la comisie. E în regulă să ai la această comisie şi un reprezentant al Ligii Profesioniste de Fotbal”.
Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat la 4 iunie înfiinţarea Comisiei pentru fotbal profesionist nominalizând 13 membri: Răzvan Burleanu (preşedintele FRF), Valeriu Iftime (FC Botoşani), Mihai Rotaru (Club Sportiv U Craiova), Gheorghe Hagi (FC Viitorul), Marian Băgăcean (CFR Cluj), Radu Ienovan (Ripensia Timişoara), Mircea Şai (RCS-RDS), Constantin Mocanu (Pro TV), Ovidiu Ghiman (Telekom), Adrian Tomşa (Clever Media), Cristian Iliescu (BDO), Rodion Cămătaru (fost internaţional român), Emilian Hulubei (AFAN).
Înainte de această hotărâre, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţa că principiul solidarităţii, prin care 5% din banii încasaţi de Liga I din drepturile TV vor fi cedaţi către cluburile din Liga a II-a şi a III-a, va fi dezbătut în Comisia de fotbal profesionist a FRF şi urmează a fi pus în practică.
Cluburile din Liga I nu sunt de acord cu această hotărâre, LPF anunţând chiar că este posibil să facă plângere penală pentru abuz în serviciu şi delapidare dacă Federaţia Română de Fotbal va aplica principiul solidarităţii.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!