În 1995, la ultimul meci oficial dintre cele două echipe disputat la București, Ponnet, acum în vârstă de 77 de ani, a fost observator delegat de UEFA. Meciul s-a jucat pe 29 martie, dar, din pricina unei ninsori puternice, a existat riscul să fie amânat. Dacă s-ar fi jucat pe 30 martie, observatorul ar fi trebuit să plece pe 31 martie, dar, după cum se știe, avionul care a plecat atunci spre Bruxelles a căzut la Balotești, înregistrându-se cea mai mare tragedie aviatică din istoria România.
„E o poveste pe care n-o voi uita cât voi trăi!”
Povestea a fost relatată de fostul cavaler al fluierului când a fost delegat ca observator la un turneu de futsal în România, a amintit digisport.ro. „În 1995, am fost delegat la meciul România – Polonia, din preliminariile Campionatului European din Anglia 1996. Era pe 29 martie”, şi-a amintit fostul arbitru. „În ziua partidei programate pe stadionul Steaua, când m-am trezit dimineaţa şi m-am uitat pe fereastră, ninsese ca în poveşti. Prima mea reacţie a fost că meciul nu se va mai putea juca în ziua respectivă. Nu avea cum! La stadion, terenul era complet acoperit de o zăpadă groasă. Dar a venit la mine un general din armata română şi mi-a dat asigurări că partida va începe negreşit la ora stabilită. Aş fi vrut să-l cred, dar era imposibil. Sau aproape imposibil”, a povestit belgianul.
Cu ajutorul soldaţilor, suprafaţa de joc a fost complet curăţată de zăpadă până la ora meciului. Partida a început la ora 18:30, iar la finalul ei „tricolorii” obţineau victoria cu 2-1, prin golurile înscrise de Florin Răducioiu, în minutele 45 şi 54. „Armata română mi-a salvat viaţa atunci. Dacă meciul nu s-ar fi disputat în ziua programată, ci a doua zi, cum prevede regulamentul, eu nu mai plecam spre Bruxelles pe 30 martie, ci pe 31. Probabil că ţineţi minte, avionul Tarom de Bruxelles din data de 31 martie s-a prăbuşit la Baloteşti şi toţi pasagerii au murit. E o poveste care nu o voi uita cât voi trăi”, a rememorat Alexis Ponnet.