Mergi direct la conținut »
Scandal uriaș în baschetul din Grecia: jucătorii lui Olympiacos au refuzat să revină pe teren în derby-ul cu Panathinaikos. Chiloți de damă, agățați pe banca de rezerve | VIDEO
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Scandal uriaș în baschetul din Grecia: jucătorii lui Olympiacos au refuzat să revină pe teren în derby-ul cu Panathinaikos. Chiloți de damă, agățați pe banca de rezerve | VIDEO

Scandal uriaș în baschetul din Grecia: jucătorii lui Olympiacos au refuzat să revină pe teren în derby-ul cu Panathinaikos. Chiloți de damă, agățați pe banca de rezerve | VIDEO

Programată miercuri seară, partida Panathinaikos - Olympiacos din semifinalele Cupei Greciei la baschet masculin a fost abandonată la pauză, la scorul de 40-25 pentru Panathinaikos, deoarece jucătorii lui Olympiacos au refuzat să revină pe teren.

De Cătălin Apostol,

Oaspeții au luat această decizie deoarece s-au considerat dezavantajați în mod clar și repetat de către brigada de arbitri. Jucătorii lui Olympiacos pretind că, în primele 28 de secunde ale meciului, împotriva lor au fost dictate trei faulturi. „Suntem dezgustați. Nu putem participa la această farsă. Nu mai putem suporta. Autoritățile trebuie să intervină”, a declarat Christos Stavropoulos, managerul lui Olympiacos.

Patronul lui Panathinaikos are o altă explicație pentru decizia rivalilor. „Totul a fost plănuit. Se pare că nu-și pot plăti jucătorii. Au aruncat prosopul, iar acum vin să spună că nu le-au convenit arbitrii”, a afirmat Dimitris Giannakopoulos. La sfârșitul partidei acesta a agățat un chilot de damă roșu de banca de rezerve a lui Olympiacos, un gest cu conotații jignitoare.

În urma întâmplării de miercuri seară, meciul a fost câștigat „la masa verde” de Panathinaikos, care s-a calificat astfel în finala cu PAOK Salonic. Olympiacos riscă o amendă și o depunctare cu șase puncte în clasamentul ligii de baschet masculin din Grecia.

Interesant este că Olympiacos a pățit la baschet masculin ceea ce au pățit rivalii de la PAOK Salonic la fotbal, sezonul trecut. Echipa antrenată de Răzvan Lucescu a acuzat că, deși a câștigat titlul de campioană pe teren, arbitrajele nefavorabile din derby-urile cu Olympiacos și AEK Atena și depunctările abuzive au privat-o de trofeu.

Close
Închide
  Close