Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Sute de spectatori îi încurajează pe români la CM de lupte libere pe plajă / FOTO

Sute de spectatori îi încurajează pe români la CM de lupte libere pe plajă / FOTO

[gallery ids="1363512,1363513,1363514,1363515"]

Mangalia este, în aceste zile, epicentrul luptelor practicate la cel mai înalt nivel. Sute de sportivi din 15 țări se întrec, la toate categoriile de vârstă și de greutate, pentru aurul mondial. Doar în prima zi a competiției, luptătorii români au cucerit șapte medalii și s-au instalat pe prima poziție a clasamentului pe națiuni.

Campionatul  Mondial de Lupte Libere pe Plajă, aflat la cea de-a treia ediție, este în plină desfășurare. În prestigioasa competiție ce se desfășoară la malul mării, pe plaja Laguna din Mangalia, primii au intrat cadeții, cei mai tineri dintre luptători. Încurajați de sute de spectatori care au ocupat fiecare loc al gradenelor ridicate pe nisip, sportivii au oferit încleștări dure, dar foarte spectaculoase aplaudate la scenă deschisă. La finalul primei zile a Mondialului de la Mangalia, delegația României a contabilizat nu mai puțin de șapte medalii (trei de aur, două de argint și două de bronz).

„Sunt bucuros că am reușit să organizez Campionatul Mondial de Lupte Libere pe Plajă aici, la Mangalia. A fost o dorință personală, dar și unul dintre obiectivele pe care mi le-am  propus atunci când, în 2013, am fost ales vicepreședinte al Federației Române de Lupte. La acest campionat au venit aproximativ 200 de sportivi din 12 țări ceea ce demonstrează interesul pentru această competiție internațională” ne-a declarat Lucian Luca, vicepreședintele Federației Române de Lupte.

La deschiderea jocurilor, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a explicat de ce orașul pe care îl conduce a fost ales pentru aceste campionate mondiale de lupte pe plajă: „Mangalia a dat multe nume mari sportului, chiar luptelor. Orașul merita o astfel de intrecere internațională de anvergură”.

Medaliații zilei la cadeți:
Băieți – Norbert Molnoș (argint, 60 kg) * Crisztian Kovacs (bronz, 70 kg) * Sebastian Raicea (aur, +70 kg)
Fete – Ștefania Priceputu (aur, 50 kg) * Cristina Pintilie (argint, 50 kg) * Denisa Fodor (bronz, 50 kg) * Larisa Nițu (aur, +50 kg).  Alte două locuri patru  – (Florin Gheroghe, 70 kg, la băieți ) și Esmeralda Catargiu (+50 kg, la fete) au completat tabloul zilei.

Pe națiuni, atât la fete (patru medalii), cât și la băieți (trei medalii) România ocupă locul întâi.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close