Mergi direct la conținut »
Amendă record pentru Apple. Compania trebuie să plătească 13 miliarde de euro
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Amendă record pentru Apple. Compania trebuie să plătească 13 miliarde de euro

Amendă record pentru Apple. Compania trebuie să plătească 13 miliarde de euro

Amendă record pentru Apple. Compania americană va trebui să plătească taxe de până la 13 miliarde de euro Irlandei, în urma unei decizii a Comisiei Europene, transmite Bloomberg. CE a ajuns la concluzia că Apple a beneficiat de avantaje fiscale necuvenite.

Compania americană ar fi avut parte de un ”tratament fiscal selectiv” în Irlanda, care i-a conferit un avantaj semnificativ faţă de alte companii, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Aceasta este cea mai mare amendă aplicată de CE, în urma investigațiilor care au durat aproape trei ani.

„Investigaţia Comisiei a conchis că Irlanda a acordat Apple beneficii fiscale incorecte, ceea ce a permis companiei să plătească taxe substanţial mai mici decât alte companii, pe parcursul multor ani”, afirmă în comunicat comisarul pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Apple şi Irlanda au anunţat că vor contesta decizia Comisiei Europene. Totodată, compania americană a afirmat că decizia va afecta investițiile din Europa, precum și locurile de muncă.

Foto: EPA

Close
Închide
  Close