Mergi direct la conținut »
Benjamin Netanyahu, la un pas de a deveni premier al Israelului pentru a cincea oară. Rivalul său și-a recunoscut înfrângerea în alegerile legislative
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Benjamin Netanyahu, la un pas de a deveni premier al Israelului pentru a cincea oară. Rivalul său și-a recunoscut înfrângerea în alegerile legislative

Benjamin Netanyahu, la un pas de a deveni premier al Israelului pentru a cincea oară. Rivalul său și-a recunoscut înfrângerea în alegerile legislative

Benjamin Netanyahu se pregătește pentru al cincilea mandat ca premier al Israelului, după ce contracandidatul său, Benny Gantz, și-a recunoscut înfrângerea, miercuri, în alegerile parlamentare.

De Răzvan Mihalașcu,

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a felicitat deja pe Benjamin Netanyahu pentru victoria în alegerile legislative din Israel.

„Tocmai am vorbit cu Bibi Netanyahu pentru a-l felicita pentru victoria mult muncită. Statele Unite sunt alături de el și de poporul Israelului până la capăt”, a scris Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter.

În cazul în care va forma coaliția de guvernare, Benjamin Netanyahu va deveni cel mai longeviv premier al Israelului, depășindu-l pe David Ben-Gurion, fondatorul statului israelian.

Într-un discurs susținut marți seara în fața simpatizanților săi, Netanyahu a vorbit despre „victoria colosală” în alegeri, relatează BBC.

„Va fi un Guvern de dreapta, dar voi fi premierul tuturor”, a spus Netanyahu, la sediul partidului Likud.

„Sunt foarte impresionat că poporul Israelului i-a acordat votul de încredere pentru a cincea oară”, a adăugat el.

După o cursă strânsă, Benny Gantz, fostul șef al Statului Major al Forțelor de Apărare a Israelului (IDF), a acceptat victoria lui Netanyahu.

„Suntem cu toții democrați, acceptăm cu toții decizia națiunii”, a spus Benny Gantz, conform CNN.

 

 

După numărarea a 97 la sută dintre buletinele de vot, partidul Likud, condus de Benjamin Netanyahu, a obținut 65 dintre cele 120 de mandate din Parlamentul israelian (Knesset). În aceste condiții, Alianţa de centru Albastru şi Alb a lui Benny Gantz ar obține doar 55 de locuri, conform presei israeliene.

sursă foto: Northfoto

 


Citește și:

Politica i-a învrăjbit pe Vladimir Găitan și pe Tudor Chirilă! Veteranul actor nu mai vrea să joace pe aceeași scenă cu tânărul său coleg


 

Close
Închide
  Close