De Camelia Stefan,

3961-136132-boc.jpgOricat de tare ai incerca să păstrezi un secret in politică, la un moment dat tot se află. Pare-se că şi primul ministru, clujeanul Emil Boc, se inscrie in panoplia celor care au încercat să îşi îngroape trecutul. Motivul: pe la 20 de ani făcea armata la Securitate şi, în plus, conform unor surse, era şeful studenţilor comunişti.

Cât a fost primar la Cluj- Napoca, din 2004 până în 2008, dar nici înainte, în mandatul său de deputat, Emil Boc nu a vorbit despre perioada în care a făcut armata. Explicaţia: actualul premier şi-a efectuat stagiul militar, din septembrie 1985, în iunie 1986, la o unitate unde pregătea tinerii din trupele Securităţii – UM 0412, Feteşti, Ialomiţa.

Potrivit Wikipedia, Emil Boc “a fost preşedintele filialei clujene a Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România”. E lucru ştiut că într-o atare funcţie nu ajungea orice utecist, liber ales de colegii săi de studenţie. Apropierea tânărului student Emil Boc de organele Securităţii nu a rămas nepomenită pe Wikipedia: “pe vremea de tristă amintire, o asemenea funcţie (lider al studenţilor comunişti – n.r.) presupunea colaborarea cu Securitatea”.

3961-136133-ziar.jpgLa Securitate, ajungeau doar cei cu origini «sănătoase»

E cunoscut faptul că, pe vremea comunismului, ajungeau la Securitate doar tinerii cu părinţi care făceau parte din clasa muncitoare, care aveau o educaţie în spiritul acelor vremuri, fără mentalităţi capitaliste, profil căruia Boc pare să-i fi corespuns.

A intrat în politică în 2000

În ceea ce îl priveşte pe actualul premier, acesta a debutat în viaţa politică în 2000, când a devenit deputat PD de Cluj. Potrivit Wikipedia, de la Revoluţie până la deputăţie, Boc şi-a tocit coatele pe băncile şcolilor. Norocul i-a surâs însă acestui tânăr sărac, dar ambiţios, el ajungând să ocupe acum funcţia de prim-ministru.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative