Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București au explicat marți, printr-o postare pe Facebook, că acele 153 de persoane care au precizat că le-au fost solicitaţi bani sau atenţii de către medicii sau asistentele din cadrul unității, în prima jumătate a anului, reprezintă doar 0,18% din totalul pacienţilor internaţi în unitatea medicală perioada de referinţă.
„În Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în perioada ianuarie 2019- iulie 2019, adică în perioada vizată de acest clasament, au fost internaţi 84.011 pacienţi în regim de spitalizare continuă şi spitalizare de zi. Putem estima că cifra prezentată în spaţiul public, respectiv 153 de pacienţi reprezintă 0,18% din bolnavii internaţi în perioada menţionată, ceea ce înseamnă că solicitarea de bani sau atenţii de către medici sau asistente nu este un fenomen reprezentativ pentru Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi corpul medical al acestuia”, se arată în mesajul SUUB.
În comunicat se mai specifică faptul că SUUB se delimitează de comportamentul celor care au condiționat actul medical. Reprezentanții unității medicale au îndemnat pacienţii care au fost puşi în astfel de situaţii să informeze unitatea cu privire la aceste cazuri.
„Îi rugăm public pe pacienţii ai căror îngrijiri medicale au fost condiţionate să ne informeze atât pe noi cât şi autorităţile competente pentru a putea declanşa procedurile legale. În Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti plăţile informale sunt interzise”, se mai arată în mesajul SUUB.
FOTO: Facebook
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro