Proiect grandios: pod peste Dunăre cu trenuri pe pernă de aer. Se încadrează în topul ”cele mai aberante promisiuni electorale ale politicienilor români”?

10 august 2017 23:00

Atunci când vine vorba de promisiuni electorale, politicienii români, fie ei de dreapta sau de stânga, nu fac risipă, însă, de cele mai multe ori, uită să ducă până la final proiectele. Libertatea îți prezintă topul ”cele mai aberante promisiuni electorale ale politicienilor români”.

Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD și președinte al organizației județene PSD Giurgiu, a anunțat că în 2018 ar putea începe lucrările la un nou pod peste Dunăre, în județul pe care îl păstorește, acest proiect urmând să fie unul realizat de companii din China. Podul ar urma să aibă și o cale ferată pe care să circule trenuri pe pernă de aer.

Afirmația lui Bădălău s-ar putea încadra în categoria ”cele mai aberante promisiuni electorale ale politicienilor romani”, Libertatea prezentând mai jos alte astfel de ”proiecte” care au murit în stadiul de promisiune.

Cele mai aberante promisiuni electorale ale politicienilor români

De exemplu, în 2012, USL a promis alegătorilor 1.200 de kilometri de autostradă până în 2020, dar și 1.000.000 de noi locuri de muncă. Ambele promisiuni au rămas un vis frumos.

Defunctul partid PP-DD promitea, tot în 2012, mărirea tuturor salariilor şi pensiilor şi acordarea de către stat a câte 20.000 de euro fiecărui antreprenor român. Evident, niciuna dintre promisiuni nu a fost îndeplinită.

Tot acum 5 ani, în campania pentru Primăria Sectorului 5, Adrian Edu, candidatul Partidului România Europeană, îi asigură pe alegători că va rezolva problema hranei.

„Dacă voi câştiga funcţia de primar, promit să plantez lângă fiecare staţie de tramvai pomi fructiferi – pruni, meri, peri – pentru ca cetăţenii să aibă ce mânca. Pe maidanele din Ferentari se pot planta pepeni”, spunea, atunci, candidatul.

În campania electorală pentru Primăria Bacău, tot din anul 2012, Romeo Stavarache, candidat USL, a oferit o nouă mostră demnă de topul ”cele mai aberante promisiuni electorale ale politicienilor români”: a trimis la mii de localnici, în cutiile poştale, cupoane galbene pentru analize medicale gratuite care urmau să fie făcute la un spital aflat încă în construcţie.

Dorin Gligor, candidatul PDL la Primăria Deva în anul 2012, propunea parcuri pe blocuri, spunând că astfel va rezolva problema spațiului verde. Independentul Cornel Poenar, contracandidatul său, a venit cu o altă ofertă: în oraş vor circula doar maşini cu anvelopele spălate.

În 2016, la Călărași, Aurel Bîra, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), promitea că dacă va fi ales va construi cel mai mare parc de distracţii din sud-estul Europei.

La Galați, în 2016, s-au promis, din partea mai multor candidați, mii de case la 5.000 de euro bucata, aeroport, tunel pe sub Dunăre şi pensionarea cu doi ani mai devreme.


EXCLUSIV/ Micile delicii ale generalului Neculai Bontic. Carne de sturion, mistreț și căprioară, găsită de DNA în frigiderele lui Corcodel


Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro