Mergi direct la conținut »
Centru educațional pentru copii, amenajat într-o fostă uzină de apă industrială din Timișoara Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Centru educațional pentru copii, amenajat într-o fostă uzină de apă industrială din Timișoara

Centru educațional pentru copii, amenajat într-o fostă uzină de apă industrială din Timișoara

La un secol de la inaugurare, o uzină din Timișoara se va transforma într-un centru educațional pentru copii. Special pentru cei mici, va fi amenajat un laborator de experimente chimice, iar în sala mașinilor, în care era produsă apa pentru circuitul industrial, va fi creat un mini-muzeu. Totul pare parte dintr-un proiect îndrăzneț prin care va fi redecorat și parcul fostei uzine de apă industrială.

Uzina de apă industrială din Timișoara, cunoscută de localnici ca Uzina 3, a produs apă pentru fabricile din Timișoara, timp de zeci de ani. Lichidul de o calitate inferioară apei potabile ajungea circuitul industrial înainte de 1989. După Revoluție, uzina și-a redus drastic activitatea, iar în 2007 și-a încetat activitatea, notează Opinia Timișoarei.

Ultimul client al uzinei a fost Regia Autonomă de Transport Timișoara, care avea nevoie de apa industrială pentru a spăla tramvaiele.

Centru educațional pentru copii, amenajat într-o fostă uzină din Timișoara. Când va fi gata proiectul

Spațiul a intrat de mai mult timp în conservare. Acum, în fosta uzină va fi amenajat un centru educațional pentru copii, dar și un mini-muzeu în sala mașinilor. Totul face parte dintr-un proiect câștigat de Fundația Aquademica, Asociația Urban Survey și Aquatim.

În curtea uzinei e acum forfotă mare. Se repară aleile parcului în care vor fi montate felinare retro. Totodată, se lucrează pentru amenajarea laboratorului de experimente chimice, dar și a instalațiilor prin care copiii vor învăța cum apa ajunge în casă, la robinet, dar și în tot orașul.

Bazinul de decantare va fi destinat concursurilor de navomodelism, arată sursa citată.

Centrul experimental pentru copii va fi gata în luna octombrie, când își deschide porțile.

sursă foto: Opinia Timișoarei


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Imagini în premieră cu Abdullah Ataș, turcul care l-a ucis pe polițistul Gheorghe Ionescu. La pușcărie, muncește la ”brățări”, citește și se roagă


 

Close
Închide
  Close