Mergi direct la conținut »
CES 2018. Peste 2 milioane de autoturisme BMW, Nissan și Volkswagen folosesc cipurile Intel pentru conducere autonomă
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

CES 2018. Peste 2 milioane de autoturisme BMW, Nissan și Volkswagen folosesc cipurile Intel pentru conducere autonomă

Intel a anunțat că peste două milioane de autoturisme BMW, Nissan și Volkswagen folosesc tehnologia Mobileye pentru conducere autonomă și pentru colectare date astfel încât să realizeze de hărți detaliate, scrie Engadget. Concomitent, Intel a anunțat semnarea unui parteneriat cu grupul chinez SAIC Motors, cel mai mare constructor auto din statul asiatic.

De Daniel Ionașcu,

Intel a cumpărat Mobileye anul trecut pentru 15 miliarde de dolari, în încercarea de a intra pe piața auto. Mobileye produce senzori și sisteme pentru conducere autonomă. Anunúl a fost făcut de Brian Krzanich, directorul general al Intel.

Aceste cipuri permit conducere asistată Level2+. Aceasta nu este cea mai avansată, ultimul nivel de conducere autonomă fiind 5.

Totuși, este un pas intermediar necesar pentru companii. Iar pentru Intel este o bună șansă de intrare în domeniul auto, unde concurența deja se dovedește acerbă.

Concurență acerbă pentru mașinile inteligente

Nvidia a anunțat deja parteneriate cu Uber și Volkswagen pentru mașini autonome și a prezentat Xavier, un cip propriu pentru autoturismele care se conduc singure. Nvidia cooperează deja cu Tesla și Audi.

De asemenea, Qualcomm este pe cale să cumpere compania NXP Semiconductors pentru 47 de miliarde de dolari pentru același lucru.

În fine, un alt jucător important din domeniul cipurilor pentru domeniul auto îl reprezintă grupul japonez Renesas. Acesta a cumpărat compania americană Interstil în 2016 cu 3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Close
Închide
  Close