Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > CORESPONDENȚĂ DIN BULGARIA | Mii de oameni pe străzile din Rakovski pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif a salutat mulțimea din papamobil

CORESPONDENȚĂ DIN BULGARIA | Mii de oameni pe străzile din Rakovski pentru Papa Francisc. Suveranul Pontif a salutat mulțimea din papamobil

Papa Francisc se află în Bulgaria, unde face o vizită de trei zile, în perioada 5-7 mai. În Rakovski, un orășel cu numai 17.000 de locuitori, mii de oameni au ieșit luni pe străzi, în întâmpinarea Papei Francisc. 

De Răzvan Luțac, Foto: Vlad Chirea,

Străzile din orășelul bulgăresc freamătă în așteptarea Suveranului Pontif. Oamenii au ieșit pe străzi și îl așteaptă pe Papă cu flori, steagurile Vaticanlui, poze cu Suveranul Pontif și bannere cu mesajul „Siamo con te” („Suntem cu tine”).

Pe bulevard, a fost deja pregătit în culoar pentru venirea Suveranului Pontif. Cu mai bine de o oră înainte de sosirea Papei, oamenii s-au așezat de-o parte și de cealaltă a gardurilor care separă mulțimea de zona pe unde va trece capul Bisericii Catolice.

 

 

Papa Francisc va ține două slujbe, la două biserici. Prima începe la ora 11:15, la Biserica Preasfânta Inimă a lui Iisus. A doua va fi oficiată la Biserica Sf. Arhanghel Mihail, situată la trei kilometri de prima.

Între cele două slujbe, Papa Francisc va merge cu papamobilul

7 mai e ziua în care Papa pleacă din Bulgaria și merge în Macedonia de Nord, apoi, între 31 mai și 2 iunie, e în România.

Fotografii: Vlad Chirea


Citește și:

CORESPONDENȚĂ din Bulgaria | Papa vine în Urziceniul vecinilor! Ultimele pregătiri înainte de sosirea Suveranului Pontif la Rakovski, un orășel de doar 17.000 locuitori

Close
Închide
  Close