De Bobi Neacșu,

Simona Halep a învins-o pe Elena Rybakina în finala turneului de la Dubai și a ajuns la 20 de trofee obținute în carieră. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că „Simona a dorit foarte mult victoria. De mult nu am mai văzut-o atât de dornică de victorie pe Simona”, a spus jurnalistul pentru Digi24.

„A câștigat acest meci la sacrificiu. Cuvântul „eroic” chiar se potrivește acestui meci, pentru că diferența a făcut-o Simona în fața puternicei și talentatei adversare în vârstă de numai 20 de ani care a făcut un joc excepțional.

Simona a făcut diferența cu capacitatea de a returna în teren niște torpile ale Elenei Rybakina, pe care nici o altă jucătoare din lume în clipa de față nu le poate retrimite în teren. Asta numai Simona poate să o facă și aici a reușit, foarte greu, pentru că Rybakina este solidă fizic, este calmă, arată o maturitatea de parcă ar avea în spate 15 ani de circuit WTA. Simona, în afară de aceste recuperări, uneori incredibile, eu nu înțelegeam, la anumite mingi nu am înțeles cum a reușit să le ajungă totusi, a mai făcut ceva – a atacat, atunci când i s-a ivit ocazia nu a stat pe gânduri și a încercat lovitura decisivă. Deci nu s-a mulțumit numai cu defensiva ei excepțională.

Și iarăși un lucru care m-a surprins plăcut, dar m-a surprins – randamentul excepțional al Simonei cu forehandul, cu lovitura de dreapta. Lovitura cea mai bună a Simonei este reverul și în special reverul în lung de linie. Ei bine, în acest meci, Rybakina a venit de la vestiar cu tactica discutată cu antrenorul să o piseze pe Simona pe dreapta, cross. Dreapta puternică, ca din praștie. Nu este atât tare, Rybakina lovește accelerat. Mingea ei este foarte încărcată, e minge grea. Nu se vede lucrul ăsta pentru că Rybakina nu scoate strigăte când lovește. Mingea ei este foarte grea și a încercat să o rupă pe Simona, pe dreapta. Și Simona, nu doar că a rezistat, a reușit să facă și pasul în față și să atace, să câștige puncte pe inițiativă cu lovitura de dreapta.

Cred că este cel mai bun meci pe forehand, pe dreapta, pe care l-am văzut eu anul acesta și cel mai bun meci de tenis feminin din 2020″, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Numărul deceselor din Spania se apropie de 5.000. Noul bilanț anunțat de autorități

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Numărul deceselor din Spania se apropie de 5.000. Noul bilanț anunțat de autorități

Italia, țara din UE cea mai afectată de coronavirus. Cum s-a răspândit virusul în țara în care locuiesc 1,2 milioane de români

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie
GSP.RO

Ordonanța militară 4. Ce se va monta la toate intrările în blocuri începând cu 31 martie

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni