MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Cum arată Samsung Galaxy Note 9, noul vârf de gamă care va fi lansat joi de gigantul coreean

Distribuie

Samsung Galaxy Note 9 va fi prezentat oficial joi, 9 august, acesta urmând să fie noul vârf de gamă al concernului sud-coreean. Samsung aruncă modelul în luptă înainte ca Apple să prezinte noul iPhone 9, programat a fi prezentat în septembrie.

Libertatea vă prezintă tot ce se știe despre acesta înainte de lansarea oficială de joi.

Samsung Galaxy Note 9. Design și specificații

Noul Note 9 este așteptat să vină cu un design similar cu cel al seriei prezentate anul trecut, respectiv Note 8, adică ecran foarte mare și sticlă atât pe față, cât și pe spate. Acesta ar urma să fie disponibil în trei culori: Mystic Black (negru), Engineered Blue (albastru) și Artisan Copper (maroniu). Tot legat de design, senzorul de amprentă din spate va fi coborât sub camerele foto, aceasta fiind una dintre nemulțumirile legate de versiunea anterioară.

Legat de specificații, acesta ar urma să aibă un ecran gigantic, de 6,4 inchi, cu rezoluție QHD+, adică 2.960 x 1.440 pixeli, în deja celebrul format Samsung 18,5:9, potrivit revistei americane Forbes.

În spate se regăsesc două camere de 12 megapixeli, iar în față, una de 8 megapixeli pentru apeluri video sau selfie-uri.

Baterie de 4.000 mAh și sunet AKG

Bateria este așteptată să aibă 4.000 mAh, iar mufa audio să rămână în continuare. Mai mult, Samsung ar urma să introducă boxe AKG, acum de când gigantul coreean deține brandul audio. Ultimele modele Samsung oricum vin cu căști AKG.

Concomitent, Samsung Galaxy Note 9 ar urma să rețină în continuare scanarea irisului, rezistența la apă și praf IP68, dar și modulul de încărcare wireless.

În privința procesoarelor, cel mai probabil Samsung va veni din nou cu o soluție duală: fie Qualcomm Snapdragon 845, fie un cip Exynos dezvoltat de către Samsung.

512 GB pentru stocare

În privința memoriei RAM nu se cunoaște momentan dacă acesta va rămâne la 6 GB ca modelul sau anterior sau va face trecerea la 8 GB, așa cum prezintă unele modele Xiaomi sau chiar mărci mai puțin cunoscute, precum Archos Diamond.

La capitolul stocare, avem un minim de 128 GB de memorie RAM, dar și un maxim de 512 GB, ceea ce ar trebui să fie destul chiar și pentru împătimiții de jocuri sau video 4K.

Samsung Galaxy Note 9 va reține și posibilitatea de includere a unui card MicroSD, astfel că în total acesta ar putea atinge 1 TB de memorie rapidă pentru stocare, cât un laptop. Spre comparație, maximul înregistrat pe iPhone este de 256 GB.

S Pen îmbunătățit

Nu putem trece mai departe fără a menționa brandul identitar al seriei Note, și anume stylus-ul. Numit S Pen, acesta ar urma să fie îmbunătățit. O încărcare de 40 de secunde a acestuia ar da utilizatorilor posibilitatea să îl folosească timp de 30 de minute. Concomitent, două apăsări pe butonul său vor porni camera telefonului în modul selfie.

Bixby revine

Mai nou, Samsung promovează puternic propriul său asistent virtual Bixby. Acesta este prezent și pe modelele Galaxy S8 și S9, iar fanii au fost enervați de faptul că butonului pentru Bixby nu îi poate fi atribuită altă funcție.

Mai nou, Bixby se găsește și pe televizoarele inteligente ale Samsung.

Samsung Galaxy Note 9. Preț

Prețul pentru Samsung Galaxy Note 9 ar urma să pornească de la 1.050 de euro pentru varianta de 128 GB și ar ajunge chiar la 1.250 de euro pentru varianta cu 512 GB, scrie Win Future, citat de The Inquirer.


Citește și:

Țara din Europa unde amenzile de circulație se calculează în funcție de avere

Citește mai multe despre Android și Samsung pe Libertatea.

Comentarii