Datele reprezintă estimări ale mediei săptămânale a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.
Săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie
Sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, anunță meteorologii. În acest interval, precipitațiile vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar în special în regiunile sudice.
Săptămâna 5 – 11 februarie
Temperaturile vor continua să fie mai mari decât cele normale pentru prima jumătate a lunii februarie, mai ales în sudul și nord-estul țării. Și cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât cele obișnuite în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali. În schimb, în sud și sud-est, precipitațiile vor fi deficitare, iar în restul teritoriului sunt așteptate cantități apropiate de normal.
Săptămâna 12 – 18 februarie
Pentru acest interval, meteorologii estimează că valorile termice vor fi, de asemenea, mai ridicate decât specificul datei, în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-estice. Totodată, la nivelul întregii țări, dar în special în sud-vest, vor fi cantități mai mari de precipitații decât nivelurile obișnuite.
Săptămâna 19 – 25 februarie
În a doua jumătate a lunii februarie, meteorologii estimează că temperaturile se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toată țara. Și cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru data din calendar, „posibil ușor excedentare local”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
oana12345610 • 31.01.2024, 00:42
In Oltenia iarna nu prea mai e iarna. Ninge foarte rar si putin iar temperaturile sunt mai degraba unele de primavara.