De Elena Petre,

  • Arabia Saudită găzduieşte două locuri sfinte pentru islam – Mecca şi Medina. Anual, milioane de musulmani ajung aici, iar cei mai mulţi, în luna iulie, pentru pelerinajul Haji.

Guvernul saudit a decis să „suspende temporar intrarea în regat pentru Umra (pelerinajul mic) şi vizitarea Moscheii Profetului”, a anunțat Ministerul de Externe saudit.

Arabia Saudită a suspendat de asemenea intrarea în ţară pentru călătorii cu vize turistice şi provenind din ţări afectate de coronavirus.

Este pentru prima oară când Arabia Saudită impune restricții atât de dure. În anii precedenți, țara a restricționat accesul pelerinilor din Qatar și Iran,
din cauza tensiunilor diplomatice.

În mai multe țări din Orientul Mijlociu, autoritățile încearcă să oprească răspândirea niului coronavirus. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat până acum în Iran, unde 141 de persoane au fost infectate. Arabia Saudită, care și-a înghețat relațiile diplomatice cu Iranul în 2016, nu a anunțat încă niciun caz.

Citeşte şi:

Bărbatul din Gorj care s-a vindecat de coronavirus poate fi externat, dar nu se poate întoarce în familie

Trimisul special Libertatea, corespondență din Lodi, de la granița cu ”zona roșie” a coronavirusului. Românii din Italia îi liniștesc pe cei de acasă: ”E doar o gripă!”

Specialist în microbiologie: „Coronavirusul nu se transmite prin atingere, ci pe căi respiratorii”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur