27 Dec. 2017 18:07

Depresia de sărbători. Cum poți depăși momentele de suferință

Distribuie

Foarte mulți oameni se confruntă de sărbători cu un sentiment de gol interior, cu momente de suferință sau tristețe acută. 

Pentru că sărbătorile reprezintă perioada în care se acordă o mai mare importanță familiei și prietenilor,  multe persoane singure se confruntă cu stări de anxietate și chiar depresie.

Adevărul este că presiunea este dată de imaginea feerică prin care este mediatizat Crăciunul. Dar ar trebui să nu uităm nicio clipă că fericirea din filme nu are legătură cu viaţa reală.

Dacă nu este vorba despre un eveniment traumatic major, de sărbători depresia se instalează tocmai prin diferenţa pe care o resimţim între ceea ce ne-am imaginat, ceea ce ne-am proiectat şi realitatea care este altfel decât ce am proiectat.

Soluția este să nu ne lăsam pradă emoțiilor negative, să nu căutăm să schimbăm lucruri care pur și simplu nu se pot schimba în acel moment din timp.

Este recomandat să ne concentrăm pe prezent și să trăim cât putem de bine prezentul. Amintirile din trecut, mai ales cele nefericite, pot fi dureroase.

Pentru a rupe izolarea, nu refuza, de exemplu, să mergi printre oameni, să te plimbi. Alege activităţi care te relaxează, fă lucruri care îţi fac plăcere şi de care nu ai timp în restul anului.

Nu uita că depresia de sărbători este uneori doar o depresie trecătoare, instalată pe un fond emoțional sensibil. Ea poate să apară rapid și să dispară la fel de repede.

Uneori, cel mai bun lucru de făcut atunci când ne simțim singuri și neputincioși este să încercăm să ajutăm alte persoane. Asta ne oferă perspectivă și ne face să ne simțim utili.


VIDEO/ Hrușcă, mărturisiri emoționante înainte de sărbători. 'Crăciunul ar fi perfect cu mama și tata'


 

Loading...
Comentarii