Mergi direct la conținut »
Ecaterina Andronescu a anunțat că licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată. Ce spune ministrul Educaţiei despre Bacalaureat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ecaterina Andronescu a anunțat că licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată. Ce spune ministrul Educaţiei despre Bacalaureat

Ecaterina Andronescu a anunțat că licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată. Ce spune ministrul Educaţiei despre Bacalaureat

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la TVR 1, că licitaţia pentru manualele şcolare a fost lansată și se așteaptă ofertele. 

De Andreea Radu,

„Licitaţia a fost lansată, aşteptăm să se depună ofertele de manuale, urmează etapa de evaluare şi, după ce trec de evaluarea extrem de severă pe criterii de calitate, le vom tipări şi mergem mai departe. În acest moment, procedura este gândită şi pornită pe competiţie”, a spus Andronescu, potrivit Agerpres.

Ministrul educației a declarat, joi, că se gândește la varianta ca o parte din școlile generale să înceapă cursurile la ora 9.00 în loc de 8.00, după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre organizarea unei reţele de microbuze şcolare în vederea decongestionării traficului.

Andronescu a subliniat însă că aceasta nu este o decizie a MEN şi poate deveni realitate în măsura în care părinţii, şcoala şi Primăria acceptă o asemenea formulă.

„Între ideile care s-au dezbătut a apărut şi aceasta: dacă s-ar putea şcolile să fie decalate în ceea ce priveşte ora de început, pentru că poate nu s-ar aglomera străzile aşa de mult, dar nu este o hotărâre, nu este un ordin de ministru, nu este o decizie şi ea poate deveni realitate în măsura în care părinţii, şcoala şi primăria acceptă o asemenea formulă. Nu este o decizie pe care să o ia MEN”, a explicat ministrul.

Întrebată dacă anul acesta la Bacalaureat se aşteaptă teste grilă, ministrul a răspuns: „Nu, aşa cum au fost anunţate vor fi subiectele. Cum au fost anunţate la începutul anului şcolar. Ele au fost anunţate fără grilă”.

„Nu vorbim de anul viitor, pentru că nu vreau să induc niciun fel de spaimă sau să încurce anul viitor cu anul acesta. Anul viitor vom vorbi la începutul anului şcolar 2019-2020 despre cum va fi”, a mai spus Ecaterina Andronescu.


Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută


 

Close
Închide
  Close