Mergi direct la conținut »
Elena Udrea și Alina Bica, o nouă șansă la azil politic. Ce a decis un tribunal din Costa Rica
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Elena Udrea și Alina Bica, o nouă șansă la azil politic. Ce a decis un tribunal din Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica, o nouă șansă la azil politic. Ce a decis un tribunal din Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au primit o nouă șansă la azil politic în Costa Rica, după decizia recentă a Tribunalul Administrativ de Imigrări. Instanța a anulat decizia inițială de respingere a cererii de azil înaintate de fostul ministru și ex-șefa DIICOT, astfel că solicitările vor fi reanalizate. Judecătorii au constatat existența unor "vicii serioase" în analizarea cererilor, și nu toate probele depuse de apărare ar fi fost luate în considerare, a afirmat avocata Vanessa Leandro Reyes, citată de semanariouniversidad.com.

De Mihai Niculescu,

Prima decizie de respingere a cererii de azil în cadrul Elenei Udrea și Alinei Bica a fost luată de o comisie, din care fac parte trei miniştri costaricani, cel al Muncii, al Securităţii Naţionale şi de Externe.

Potrivit avocatei Leandro Reyes, Tribunalul a constatat „vicii serioase” în analizarea cererii. Astfel, susţine ea, există dovezi pe care cei trei miniştri nu le-au luat în considerare şi nici nu au cerut audierea celor două solicitante de azil, relatează observator.tv.

În urma deciziei tribunalului se va relua analizarea cererii de azil, cu două posibile efecte: respingerea pentru a doua oară a cererii, sau acceptarea ei. Noua decizie a Comisiei va putea de asemenea să fie contestată.

În acest moment, după decizia Tribunalului Administrativ de Imigrări de a anula rezoluţia de respingere a azilului politic, Elena Udrea şi Alina Bica nu pot fi extrădate din Costa Rica, arată sursele citate. Ele rămân totuși în arest.


Citește și: Şeful Radioului public apără salariile de lux pe modelul TVR: «Nu ne lasă GDPR să le spunem!» Puterea a făcut scut în jurul lui Georgică Severin


 

Close
Închide
  Close