De la începutul lunii noiembrie, Musk a căutat să economisească aproximativ 500 de milioane de dolari, potrivit unui document intern consultat de The New York Times.
De asemenea, a concediat sau concediat aproape 75% din forța de muncă a companiei, de la finalizarea achiziției.
Săptămâna trecută, Twitter a renunțat la de personalul de curățenie de la birourile sale din New York și San Fancisco, la sediul compeniei, unde patru etaje au fost închise.
Birourile și toatele au rămas murdare și nu mai este nici măcar hârtie igienică. Unii angajați și-au adus de acasă rolele, din cauza condițiilor precare.
Elon Musk a preluat Twitter, după ce a cumpărat rețeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. De atunci, a luat multe decizii care au stârnit controverse: a făcut bifa albastră un serviciu plătit, a concediat jumătate dintre angajați, a deblocat contul lui Donald Trump, tot în urma unui sondaj, și a blocat temporar relatări ale jurnaliştilor care, în opinia sa, îl supravegheau.
Proprietarul Twitter a lansat și un sondaj în care i-a întrebat pe urmăritorii lui dacă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al companiei.
57,5% dintre votanți, adică peste 10 milioane de oameni, au răspuns cu „da, trebuie să plece”. Există, însă, puține indicii că miliardarul va găsi rapid un candidat potrivit pentru postul de top.
Potrivit unei analize Bloomberg, șeful Tesla și al Twitter a fost a doua persoană care a adunat o avere de peste 200 de miliarde de dolari, depăşind acest prag în ianuarie 2021, la câteva luni după directorul Amazon Jeff Bezos, dar, în mai puțin de doi ani, a devenit singura persoană din istorie care a și pierdut 200 de miliarde de dolari.
Foto: Hepta