„Restricţiile au fost introduse în urma unor propuneri pe care le-au făcut specialiştii. Bineînţeles că nu ne-am dus la 100% din ce au propus specialiştii, au fost şi decizii politice pe care le-am luat, de aceea am ţinut economia deschisă. Acum, eu cred că dacă venim invers, tot specialiştii ar trebui să ne spună ce trebuie să facem noi, politicienii”, a afirmat Florin Cîțu miercuri, 23 februarie, într-o declarație de presă, potrivit Agepres.
Și a continuat: „Eu cred că trebuie să fie în primul rând sănătatea românilor şi dacă acum sunt condiţii să renunţăm la unele dintre restricţii, nu ştiu, masca în spaţiul public, o susţin, sau alte lucruri”.
Președintele PNL și al Senatului a precizat că specialiştii ar trebui să se pronunţe mai întâi, iar apoi să fie luată decizia politică în coaliția de guvernare.
Aş vrea să ne spună întâi specialiştii dacă se poate. Eu cred că se poate, vedem că se poate, dar aş prefera întâi să ne spună specialiştii. Le avem pe masă şi apoi luăm o decizie politică.
Președintele PNL, Florin Cîțu:
Întrebat dacă starea de alertă ar trebui ridicată, liderul PNL a răspuns: „Este o discuţie mai amplă şi, repet, este bine să ai la masă şi specialiştii care au propus starea de alertă să spună dacă o mai susţin sau nu”.
Afirmațiile sale vin la două zile după ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că nu mai este nevoie de prelungirea stării de alertă impusă de pandemia COVID și că ar fi nevoie mai degrabă de „o stare de urgență pe energie”, cu referire la măsurile așteptate de la ministrul liberal, Virgil Popescu.
Prima dată, starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, la terminarea stării de urgență, iar de atunci a fost prelungită succesiv, în fiecare lună.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro